• Cursiefjes

  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
 • Ook meedoen?

  Wil je ook een cursiefje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Cursiefje

Jouw cursiefje hier toevoegen?

Vogeltje

We hebben sinds kort een vogeltje in huis. Hij fluit de hele dag door de mooiste wijsjes. Aanvankelijk leek hij ietwat gefrustreerd omdat het niet zo wilde lukken, maar nu worden we standaard – van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat – op hele fluitconcerten getrakteerd.

In het begin waren we maar wat trots op ons vogeltje, maar nu ben ik wel op een punt aanbeland dat ík er gefrustreerd van word. Want moet dat nu echt de héle dag? Maar ondanks dat ik er soms helemaal tureluurs van word, heb ik toch besloten om er vooral van te genieten. Want kleine vogeltjes worden snel groot en voor je het weet verlaten ze het nest.

We geven ons vogeltje uiteraard te eten en te drinken, maar ook de nodige ruimte. Want een vogel in een kooitje vinden we maar zielig. Dus laten we hem zoveel mogelijk los – hoe moeilijk ik dat soms ook vind. Maar bovenal geven we hem heel veel liefde. Zodat hij vanuit een stevige basis en in alle vertrouwen zijn eigen vleugels leert uitslaan.
En in de stille hoop dat hij nog regelmatig onder moeders vleugels zal terugkeren.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 129
(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# BadGuido Aerts 14-11-2019 17:11
Wij hadden als kind een gele kanarie. Omdat het één donker vleugeltje had wasten wij het met zeepsop en lieten het drogen bij de kolenkachel. Het diertje floot nadien eens zo luid en leefde nog meer dan tien jaar.
Melden aan beheerder
# RE: BadHans Van Battel 15-11-2019 14:12
Dat donker vleugeltje kwam misschien van die kolenkachel... :-)
Melden aan beheerder
# Vreemde vogel?Vera Bijma 15-11-2019 16:52
Haha! :lol:
Melden aan beheerder
# Dat is een hele twist!Hans Van Battel 06-11-2019 16:52
En daardoor ook des te intrigerender.. .
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…