Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Vogeltje

Tags: Cursiefje

We hebben sinds kort een vogeltje in huis. Hij fluit de hele dag door de mooiste wijsjes. Aanvankelijk leek hij ietwat gefrustreerd omdat het niet zo wilde lukken, maar nu worden we standaard – van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat – op hele fluitconcerten getrakteerd.

In het begin waren we maar wat trots op ons vogeltje, maar nu ben ik wel op een punt aanbeland dat ík er gefrustreerd van word. Want moet dat nu echt de héle dag? Maar ondanks dat ik er soms helemaal tureluurs van word, heb ik toch besloten om er vooral van te genieten. Want kleine vogeltjes worden snel groot en voor je het weet verlaten ze het nest.

We geven ons vogeltje uiteraard te eten en te drinken, maar ook de nodige ruimte. Want een vogel in een kooitje vinden we maar zielig. Dus laten we hem zoveel mogelijk los – hoe moeilijk ik dat soms ook vind. Maar bovenal geven we hem heel veel liefde. Zodat hij vanuit een stevige basis en in alle vertrouwen zijn eigen vleugels leert uitslaan.
En in de stille hoop dat hij nog regelmatig onder moeders vleugels zal terugkeren.

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 360

geef een waardering voor: "Vogeltje"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !