Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 345

Vogeltje

We hebben sinds kort een vogeltje in huis. Hij fluit de hele dag door de mooiste wijsjes. Aanvankelijk leek hij ietwat gefrustreerd omdat het niet zo wilde lukken, maar nu worden we standaard – van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat – op hele fluitconcerten getrakteerd.

In het begin waren we maar wat trots op ons vogeltje, maar nu ben ik wel op een punt aanbeland dat ík er gefrustreerd van word. Want moet dat nu echt de héle dag? Maar ondanks dat ik er soms helemaal tureluurs van word, heb ik toch besloten om er vooral van te genieten. Want kleine vogeltjes worden snel groot en voor je het weet verlaten ze het nest.

We geven ons vogeltje uiteraard te eten en te drinken, maar ook de nodige ruimte. Want een vogel in een kooitje vinden we maar zielig. Dus laten we hem zoveel mogelijk los – hoe moeilijk ik dat soms ook vind. Maar bovenal geven we hem heel veel liefde. Zodat hij vanuit een stevige basis en in alle vertrouwen zijn eigen vleugels leert uitslaan.
En in de stille hoop dat hij nog regelmatig onder moeders vleugels zal terugkeren.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Vera Bijma
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 324
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Vogeltje"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...