Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 216
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vogeltje

| Vera Bijma

We hebben sinds kort een vogeltje in huis. Hij fluit de hele dag door de mooiste wijsjes. Aanvankelijk leek hij ietwat gefrustreerd omdat het niet zo wilde lukken, maar nu worden we standaard – van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat – op hele fluitconcerten getrakteerd.

In het begin waren we maar wat trots op ons vogeltje, maar nu ben ik wel op een punt aanbeland dat ík er gefrustreerd van word. Want moet dat nu echt de héle dag? Maar ondanks dat ik er soms helemaal tureluurs van word, heb ik toch besloten om er vooral van te genieten. Want kleine vogeltjes worden snel groot en voor je het weet verlaten ze het nest.

We geven ons vogeltje uiteraard te eten en te drinken, maar ook de nodige ruimte. Want een vogel in een kooitje vinden we maar zielig. Dus laten we hem zoveel mogelijk los – hoe moeilijk ik dat soms ook vind. Maar bovenal geven we hem heel veel liefde. Zodat hij vanuit een stevige basis en in alle vertrouwen zijn eigen vleugels leert uitslaan.
En in de stille hoop dat hij nog regelmatig onder moeders vleugels zal terugkeren.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 190

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# BadGuido Aerts 14-11-2019 17:11
Wij hadden als kind een gele kanarie. Omdat het één donker vleugeltje had wasten wij het met zeepsop en lieten het drogen bij de kolenkachel. Het diertje floot nadien eens zo luid en leefde nog meer dan tien jaar.
# RE: BadHans Van Battel 15-11-2019 14:12
Dat donker vleugeltje kwam misschien van die kolenkachel... :-)
# Vreemde vogel?Vera Bijma 15-11-2019 16:52
Haha! :lol:
# Dat is een hele twist!Hans Van Battel 06-11-2019 16:52
En daardoor ook des te intrigerender.. .

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Verbinding

Geschreven door Vera Bijma. Geplaatst in Column.
Toen ik vanmiddag naar school fietste om zoonlief op te halen, kwam ik een koppel met een kinderwagen tegen. Op het eerste gezicht wel een modern stel, want in tegenstellin...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

REGEN

04, juni, 2020 Diane Thone
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!