Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 345

Voetsporen

Eindeloze stranden voor zover de ogen reiken en waar de golven van de Grote Oceaan komen aangestormd, gereed om je brutaal bij de enkels te grijpen ofwel om met lichtheid je voeten teder te strelen.
 
Daar liepen we, onze handen ineengevlochten en lieten we onze voetafdrukken achter in het zand genietend van de zoute wind en de zon, als kinderen verbaasd bij het zien van de kleine schepseltjes, achtergebleven in de tide pools en die, in afwachting dat de vloed hen weer terug naar de machtige oceaan zou brengen, er in rondscharrelden en ondertussen een makkelijke prooi vormden voor de schrokkerige meeuwen.
 
Wetende dat het tij onze voetprenten ging afvoeren naar de oceaan met enkel maar de rimpelingen het zand als getuigen maar niet wetend dat de Goden besloten hadden om ons te scheiden en zijn sporen uit het leven te wissen met alleen maar de herinnering als overblijfsel.
 
Mensen komen en gaan, de eeuwige rondedans van het leven. Rimpels etsen een gezicht en spreken een duidelijke taal over de geleefde jaren, ogen zeggen nog veel meer...
Ouder worden neemt maar geeft ook, bedachtzaamheid is dan je metgezel en verbittering een valstrik...
 
Leef met waarachtigheid tot het licht in je ogen breekt en jouw voetsporen op hun beurt verdwijnen in de schaduw der eeuwen.USA CANADA 2005 227
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Diane Thone
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 166
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Voetsporen"

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...