1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 26-08-2020

Hits: 441

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Voetsporen

Aangepast: 16-09-2020
Eindeloze stranden voor zover de ogen reiken en waar de golven van de Grote Oceaan komen aangestormd, gereed om je brutaal bij de enkels te grijpen ofwel om met lichtheid je voeten teder te strelen.
 
Daar liepen we, onze handen ineengevlochten en lieten we onze voetafdrukken achter in het zand genietend van de zoute wind en de zon, als kinderen verbaasd bij het zien van de kleine schepseltjes, achtergebleven in de tide pools en die, in afwachting dat de vloed hen weer terug naar de machtige oceaan zou brengen, er in rondscharrelden en ondertussen een makkelijke prooi vormden voor de schrokkerige meeuwen.
 
Wetende dat het tij onze voetprenten ging afvoeren naar de oceaan met enkel maar de rimpelingen het zand als getuigen maar niet wetend dat de Goden besloten hadden om ons te scheiden en zijn sporen uit het leven te wissen met alleen maar de herinnering als overblijfsel.
 
Mensen komen en gaan, de eeuwige rondedans van het leven. Rimpels etsen een gezicht en spreken een duidelijke taal over de geleefde jaren, ogen zeggen nog veel meer...
Ouder worden neemt maar geeft ook, bedachtzaamheid is dan je metgezel en verbittering een valstrik...
 
Leef met waarachtigheid tot het licht in je ogen breekt en jouw voetsporen op hun beurt verdwijnen in de schaduw der eeuwen.USA CANADA 2005 227
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
De Zwarte Madame
765
Lezen?
TIJD
728
Lezen?
De bedekte!
718
Lezen?