Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE
Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Vlieg op!

Publicatie: 02 april 2021
Klappertandend trek ik mijn hoodie weer aan, nadat ik net een half uur in m'n beha heb rondgelopen. Geboren in 1971, dus ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen wat er aan de hand is.
 
Mijn, in al die 50 jaren opgebouwde, arsenaal aan genadeloos kloppende dooddoeners bieden me houvast. 'Omarm je ongemak', 'Als je geschoren wordt', moet je stilzitten', 'De natuur zal er een bedoeling mee hebben', 'Wat je met zachtheid omringt, verzwakt.' Het komt er in feite allemaal op neer dat je niet moet zeuren, die opvlieger doet toch wel waar ie voor gekomen is.
Ik herinner me een yogadocente die tijdens haar les met een waaier in de weer ging. Mooi ding hoor, had ze in Tibet gekocht, geloof ik. Maar waarom je klanten deelgenoot maken van een zweetaanval door opzichtig te gaan zitten wapperen? Daar gaat die vliegmachine zich niet gedeisd van houden, weet ik inmiddels.
 
Zelf heb ik mijn opvliegangst de kop in gedrukt door te doen alsof er niks aan de hand is. Voor een ongenode gast hoef je immers niet alles uit je handen te laten vallen. Een altijd ongelegen energieverkoper aan de deur die beweert dat ie 200 euro komt brengen, laat ik ook netjes z'n zin afmaken. Hij zal niet merken dat z'n opdringerigheid me irriteert, dat ik al twee keer eerder in die flauwekul ben getrapt en dat mijn nasi bijna aanbrandt. Uit laten praten, vriendelijk bedanken voor de eer en dan de deur weer dicht. En gauw de nasi redden.
 
In geval van zo'n onwelkome hittegolf, ga ik dan ook stug door met wandelen, yin yoga, was vouwen, voetbal kijken, een stukje tikken of krachttraining. Die parasiet moet niet denken dat alles om hem draait. 
Want het is een plakker hoor. Pfff, wat heet. 
Bloedheet.
WAARDERING
HITS
340
AANGEPAST: 02-04-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
10.05.21
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi! Merkwaardig dat de drie vorige commentatoren alle drie vrouwen zijn. :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.04.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ooit gaat het over hoor!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig