1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  527 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Vitamientjes

Publicatie op: 08-05-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vitamientjes

390 Hits.
De man had boodschappen gedaan, vol goede voornemens om een gezonde wending aan zijn leven te geven.
Hij had appels, mandarijntjes, kiwi's en sinaasappels gekocht en die allemaal te pronken gelegd in een fruitschaal.
 
Dat oogde zo mooi en gezond!
 
Toch de eerste week...
En ook nog enkele dagen daarna.
 
Daarna ging het bergaf, de eerste appels begonnen te krimpen, de mandarijntjes verloren hun aanstekelijke glans en de kiwi's...tja, daar was al van het begin haast bij.
 
Ten lange leste bleven de sinaasappels over.
Het roezemoesde in de fruitschaal...
" Had ik niet gewed? " lispelde er eentje, "Ik wist wel dat we niet bang moesten zijn dat hij ons ging opeten! "
" Nou ja" vond een andere " Helemaal zeker ben je nooit! "
" Da's waar" wist de kleinste van de hoop, " Je bent nooit helemaal zeker maar van horen zeggen weet ik dat hij nooit aan ons begint. "
 
En zo ging dat verder, tot hun opluchting en mijn groot jolijt ging de man, nog steeds zijn niet meer mooi ogend fruit negerend, twijfelachtige kruiden kopen in...jawel...
 
het Kruidvat!
 
Kwestie van bijtijds je vitamientjes binnen te krijgen!
 
Niet?
 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.05.21
Feedback:
Geweldig! En ook zo herkenbaar!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.05.21
Feedback:
Erg goed geschreven! Je hebt een vlotte stijl en ja ik koop ook mijn vitamientjes in het kruidvat (vitamine d) want ik heb buitenvrees of zoiets.
Prettige zondag en groetjes, Ingrid Karsten
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.05.21
Feedback:
Gelijkenissen met bestaande personen berust op toeval... Grrrr!...
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
De vierde ruiter
747
Lezen?
De Zwarte Madame
720
Lezen?
Westhoek
686
Lezen?