Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 216
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Visite

| Robert Beernink

Ik ben in een echte stad, Rotterdam, en meer precies in Diergaarde Blijdorp. De met stedenbouwkundige precisie ontworpen onderkomens en wandelroutes zijn fraai. Toch heb ik twijfels, voel me als een gluurder in Staphorst of op de Wallen. Dus rijst de vraag: wat vinden de dieren er zelf eigenlijk van? Ze kijken in ontelbare smartphonelenzen waarmee hippe onmachtige ouders hun krijsende kroost vastleggen. De bewoners hebben zelf hun nakomelingen beter in de hand dan de kudde die aan de andere kant van de tralies langstrekt. Bokito draait zich om en ik zie hem denken: blij dat ze niet binnenkomen.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 223

4.55

(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: VisiteLieven Vandekerckhove 10-11-2019 21:29
Mooi stukje, kort en bondig. Méér moet dat niet zijn.
# Leuk!Sarina Dijkshoorn - Horsman 08-11-2019 16:19
De vraag 'wat vinden de dieren er zelf eigenlijk van?' is een vraag die ook geregeld in mijn hoofd voorbij komt. Leuk dat je het op deze manier uitdrukt.
# Grappig!Hans Van Battel 07-11-2019 17:08
... hoe makkelijk je je eigen gevoelens kan overzetten naar bvb een apenkop! Ik doe het de hele dag met m'n hondje, en kan het iedereen aanraden!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Vrienden voor altijd

Geschreven door Esther Goesinne. Geplaatst in Kort verhaal.
Doe niet net alsof ik niet besta, alsof ik overbodig ben. Je doet mij pijn als je je op deze manier gedraagt. We hielden toch eens van elkaar. Dat ben je toch niet verg...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

REGEN

04, juni, 2020 Diane Thone
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!