1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Vincent van Gogh

Publicatie op: 13-03-21

Ingrid Karsten

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vincent van Gogh

306 Hits.

Mijn vader is een lieve zorgzame man en hij doet geen vlieg kwaad. Toch geloof ik niet dat het een levensgenieter is. Hij heeft vaak last van woedeaanvallen en kan vervallen in lange monologen. Dat vind ik jammer want het is zo’n bijzonder mens. Mijn vader heeft een uitgesproken liefde voor de natuur. Als een professional kan hij spinnen over zijn lichaam laten lopen. En ze dan tot in de kleinste details weergeven. Dat noem ik een kunst en die is hij alleen meester. Kijk, daarom hou ik van hem! Het is geen slecht mens maar hij kan het leven niet van zich doen afglijden. Ik heb altijd van hem gehouden en dat zal ik altijd doen. Tot in de kleinste details tekent hij zijn leven en zijn grootste liefde is Riet Karsten. Ze is al vierentachtig maar ze staat altijd voor hem klaar en zal dat altijd doen. Ik ken mijn moeder beter dan wie dan ook. Ze is kritisch maar ze houdt van hem.  Als ik ze zie vind ik ze echt geweldig en lief. Maar waar is die liefde voor Vincent van Gogh begonnen.

Die waanzin! Vincent van Gogh, een mythe of een religie. Ik geloof beiden. Want waarom is het zo vreselijk belangrijk dat Vincent van Gogh een soort van held is geworden. Waarom vroeg mijn vader of hij soms borderline had toen ik daar enkele symptomen van had? Ik heb mijn ziekte nooit onder stoelen of banken geschoven maar ikzelf denk dat ik gewoon melancholiek was. En Vincent zwaar depressief. Hij verloor al het contact met de wereld en wilde voelen. Daarom die zelfbeschadiging. Het was de enige manier voor hem om contact met de wereld te krijgen. En die vestiging in de Provence begrijp ik heel goed. Wat had hij te zoeken in de vieze steden?

Ik heb mijn vader een prachtige tekening gestuurd van zonnebloemen. Vincent was echt teruggekeerd in zijn leven. Hij had geen contact meer met het leven. Hij zou in een psychiatrische instelling terecht gekomen, voor de tweede keer. En hij wist dat hij daar zijn hele leven zou blijven. Vroeger waren psychiatrisch inrichtingen echt een straf. Er waren nog geen geen goede psychiaters. De patiënten werden ondergedompeld in ijskoud water. Zonder verdoving werd hun brain getergd  met elektrische shocken. Ik wens hem zoveel goeds toe nu hij ziek in bed ligt. Onwel geworden door te weinig zonlicht en zijn hoogbejaarde leeftijd. Hij is onderzocht in het ziekenhuis maar ze hebben niets gevonden. Mijn vader is nog lang niet levensmoe! Als ik hem zie met dat ranke lichaam dan denk ik dat hij nog lang leeft. Een kus papa! Op jouw leven!

Amstelveen, 15 maart 2021

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.04.21
Feedback:
ik heb hier echt mijn best op gedaan en nu mijn vader overleden is heb ik het voorgedragen tijdens zijn begrafenis! Nee hij is er niet meer maar zijn sprankelend gemis maakt zeer veel goed
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.03.21
Feedback:
Ik vind het prachtig geschreven, Ingrid. Met veel gevoel dat overkomt.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.03.21
Feedback:
Ik maak uit het stuk op dat je je vader nog niet wilt missen, jullie delen een passie. Hartverwarmend en persoonlijk.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 21.03.21
  dank je wel tryntje maar ik begrijp niet goed waarom je me een voldoende geeft voor grammatica en spelling! Ik vind jouw reacties altijd zeer tof, dank je wel!
  • Tryntsje van der Meer 21.03.21
   Graag gedaan natuurlijk! Ik mis wat interpunctie (voor 'maar' is in de meeste gevallen een komma nodig en de 1e alinea mag met een vraagteken eindigen). Verder enkele tikfoutjes: '....in een pscyh. instelling terecht gekomen (moet nog 'zijn' achter) en elektrische schokken ipv shocken (zou ik doen althans ;) )
   Verder lekker geschreven hoor,
   Tot een volgende x !

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
701
Lezen?
Column
Zoute drop
690
Lezen?
Belle de jour
674
Lezen?