Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 354

Viezerik

Soms ben ik een viezerik, een gluurder. Een bezoeker van een peepshow, iemand die door zo'n ranzig kijkgat naar seksende vrijwilligers gluurt.
 
Met regelmaat googel ik iemand die ik al 30 jaar niet heb gezien, zogenaamd om te kijken wat er van hem of haar geworden is. In werkelijkheid wil ik weten hoe iemand die vroeger 'way out of my league' was er nu uitziet. Eerlijker: ik hoop dat hij of zij een beetje lelijk en dik is geworden. Zoals ik vroeger.
Oppervlakkig? Weet ik. Een mooi karakter is natuurlijk veeeel waardevoller op social media. Hou toch op.
 
Zo zocht ik naar die destijds populaire bitch met cheerleader looks, bij wie ik nooit mocht aanschuiven in de kantine. Ik kan een tevreden glimlach niet onderdrukken als ik zie dat ze tegenwoordig een corpulente, kortharige, happy moeke is met zo'n suf sjaaltje, bijeengehouden door een draak van een broche (iets met drie dezelfde steentjes, in beige). Juistem. Het voormalige 'mooiste meisje van de klas' koketteert nu met zelfgemaakte jammen, borduursels, kroost in G-star tenue en, jawel, vergoelijkende quotes als 'It's the inside that counts.' Zucht. Ik krijg enorm veel zin om een selfie te sturen. Van mijn waardevolle bikini karakter.
 
Ja, ik ben af en toe echt een viezerik.
 
 
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 111
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Viezerik"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
29.07.20
Feedback:
feedback
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...