1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 25-07-2020

Hits: 453

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Viezerik

Aangepast: 25-07-2020
Soms ben ik een viezerik, een gluurder. Een bezoeker van een peepshow, iemand die door zo'n ranzig kijkgat naar seksende vrijwilligers gluurt.
 
Met regelmaat googel ik iemand die ik al 30 jaar niet heb gezien, zogenaamd om te kijken wat er van hem of haar geworden is. In werkelijkheid wil ik weten hoe iemand die vroeger 'way out of my league' was er nu uitziet. Eerlijker: ik hoop dat hij of zij een beetje lelijk en dik is geworden. Zoals ik vroeger.
Oppervlakkig? Weet ik. Een mooi karakter is natuurlijk veeeel waardevoller op social media. Hou toch op.
 
Zo zocht ik naar die destijds populaire bitch met cheerleader looks, bij wie ik nooit mocht aanschuiven in de kantine. Ik kan een tevreden glimlach niet onderdrukken als ik zie dat ze tegenwoordig een corpulente, kortharige, happy moeke is met zo'n suf sjaaltje, bijeengehouden door een draak van een broche (iets met drie dezelfde steentjes, in beige). Juistem. Het voormalige 'mooiste meisje van de klas' koketteert nu met zelfgemaakte jammen, borduursels, kroost in G-star tenue en, jawel, vergoelijkende quotes als 'It's the inside that counts.' Zucht. Ik krijg enorm veel zin om een selfie te sturen. Van mijn waardevolle bikini karakter.
 
Ja, ik ben af en toe echt een viezerik.
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
1011
Lezen?
Column
Kutwerk
923
Lezen?
Column
Misofonie
882
Lezen?