Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 427
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Viezerik
© Tryntsje van der Meer op .
Aantal hits: 171
Soms ben ik een viezerik, een gluurder. Een bezoeker van een peepshow, iemand die door zo'n ranzig kijkgat naar seksende vrijwilligers gluurt.
 
Met regelmaat googel ik iemand die ik al 30 jaar niet heb gezien, zogenaamd om te kijken wat er van hem of haar geworden is. In werkelijkheid wil ik weten hoe iemand die vroeger 'way out of my league' was er nu uitziet. Eerlijker: ik hoop dat hij of zij een beetje lelijk en dik is geworden. Zoals ik vroeger.
Oppervlakkig? Weet ik. Een mooi karakter is natuurlijk veeeel waardevoller op social media. Hou toch op.
 
Zo zocht ik naar die destijds populaire bitch met cheerleader looks, bij wie ik nooit mocht aanschuiven in de kantine. Ik kan een tevreden glimlach niet onderdrukken als ik zie dat ze tegenwoordig een corpulente, kortharige, happy moeke is met zo'n suf sjaaltje, bijeengehouden door een draak van een broche (iets met drie dezelfde steentjes, in beige). Juistem. Het voormalige 'mooiste meisje van de klas' koketteert nu met zelfgemaakte jammen, borduursels, kroost in G-star tenue en, jawel, vergoelijkende quotes als 'It's the inside that counts.' Zucht. Ik krijg enorm veel zin om een selfie te sturen. Van mijn waardevolle bikini karakter.
 
Ja, ik ben af en toe echt een viezerik.
 
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Viezerik"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
29.07.20
Feedback:
feedback
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 25.07.20
  Leuk verhaaltje Tryntsje!
 • Lieven Vandekerckhove 29.07.20
  Niets menselijks is ons vreemd, nietwaar Tryntsje?
  • Tryntsje 29.07.20
   @lievenaugust Idd apart, had ik laatst ook es...
  • Tryntsje 29.07.20
   Haha, dat hoor ik idd graag..
  • Lieven Vandekerckhove 29.07.20
   Ik weet niet wat er aan de hand is met het waarderingssysteem hier, maar het aantal toegkende sterren wordt steevast automatisch gewijzigd: mijn 4 sterren zijn er weer eens 3,5 sterren geworden.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !