SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Verwarring

Publicatie: | MC H

Hebt u ook problemen met de praktische toepassing van de spellingsregels? Omdat de verwarring uw gedachten stuurt?

Bijvoorbeeld: 
- Het fokschaap is een schaap dat fokt.
Maar...
- Het kofschip is geen schip dat koft.

Dan ben ik het al helemaal kwijt.
En of een woord op een b of p eindigt? Daar kom ik niet eens.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
03.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een kleine correctie, MC H:
Een fokschaap is geen schaap dat fokt, maar een schaap waarmee (door mensen) wórdt gefokt.
Fokken is het vermeerderen van een bepaalde (dier)soort, waarbij door selectie en kruising de gewenste eigenschappen verbeterd en / of behouden blijven. Over het hoe / hoe vaak / wanneer / met wie, heeft het dier zelf geen enkele zeggenschap.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • MC H 05.07.22
    Ewald, bedankt voor je commentaar. Overigens, ik weet dat fokken onderdeel van de totale industrie ter vermeerdering is en dat een behoeftige staat van het schaap niet een noodzakelijke randvoorwaarde is. Maar het schrijven van "mee wordt gefokt" of een nog uitgebreidere en volledig correcte uitleg, haalt het ritme en de bondigheid uit de tekst.
    En natuurlijk eindigen de woorden op d/t en niet p/b.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.