1 post

Verraderlijk

554 Hits.

Cruijff had het goed gezien. Ook al zie je het niet, toch kan het er zijn. Zo liep ik vandaag vol in de wind over de zeedijk in Groningen. De wind die mijn gezicht aan een kant teisterde bolde mijn wang waardoor ik volgens mijn kameraden steeds meer op een hamster ging lijken. Op hun grappig bedoelde opmerkingen reageerde ik onderkoeld. Ondanks het zonnige weer en de compleet wolkenloze hemel voelde ik niet de behoefte om mee te gaan in hun meligheid. Dat hoefde ook niet want vandaag was ik door mijn vrienden gekozen tot ‘het willekeurige slachtoffer van de dag.’ 

Zo doen we dat als kameraden onder elkaar. Als we als groep vrienden op stap gaan dan kiezen we een slachtoffer van de dag binnen onze eigen vriendenclub en ouwehoeren we de hele dag door over de rug van die ene. Dat is lachen. Het is nooit kwaad bedoeld, we zijn kerels nietwaar? -Kerels ouwehoeren tot ze een ons wegen en tot slot praten ze alles weer uit met het willekeurige slachtoffer en sluiten ze de dag af met een pilsje. Zo doen ze dat. Opgelost, zand erover.-

Dat ik vandaag door mijn vrienden als de schlemiel van de dag was gekozen deerde mij niet. Vandaag had ik vooral last van de kou die mij het gevoel gaf dat mijn gezicht halfzijdig verlamde. In het begin was het vooral de mondhoek die een beetje ging hangen. Later dacht ik dat ik mijn oog ook niet meer goed kon sluiten. En mijn vrienden maar ouwehoeren. Onder het mom: flauwekul is onzin, grappige kul is cabaret, probeerden ze elkaar in meligheid te overtreffen. Voor mij hadden ze weinig oog, ik was slechts het slachtoffer. Toen ze mij uitdaagden om te reageren dachten zij dat ik niet wilde praten, maar praten ging gewoon niet. Probeer maar eens normaal te praten als de helft van je gezicht het af laat weten. Mijn vrienden konden het achteraf niet geloven dat ze niets hadden gemerkt. Zij kregen het pas door tijdens het afsluitende pilsje. Zij hadden vooral mijn bolle rechterwang gezien. Aan de andere kant van mijn gezicht hadden ze niets bijzonders gezien. Pas toen ik lispelde: ‘Dat snap ik wel, je gaat het pas zien als je het doorhebt,’ pas toen zagen ze het. 

Vrienden verraden je nooit. Verraderlijk zijn vooral die dingen die je niet ziet. Zaken die je overkomen zonder dat je het doorhebt: Bacteriën, virussen en wat dies meer zij. Het blijft oppassen. 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Eelco Visser:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.03.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Waardering
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1051
Lezen?
Column
Aan de basis
757
Lezen?
Column
IC-plekken
662
Lezen?
55 woordenverhaal
Jarig
662
Lezen?
Televisie
662
Lezen?