Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 242

Vermist: Felix Anonymouse

© Edith E op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Cursiefje
Hits: 32

Tevreden kijk ik vanaf mijn schuilplaats onder de dichtbegroeide laurierstruik naar de verschillende lantaarnpalen waaraan mijn beeltenissen prijken. Ik moet zeggen, dat ik er mooi op sta. Wat hebben die mensen hun best gedaan. Al die tijd heeft niemand ooit naar mij omgekeken, maar nu ik vermist word is de hele buurt actief. Zoek maar. Je zult me toch niet vinden.

Verderop in het bushokje hangt ook een poster, maar die ziet er heel anders uit. Ik besluit om hem van dichterbij te gaan bekijken. Ze hebben een fout gemaakt, dat ben ik niet. Dat is “Sprot” die gestreepte vrijbuiter uit de buurt. Goh, zou er iets met hem gebeurd zijn? Dat is toch ook wat. Hij is een charmeur van de hoogste orde, maar toch een aardige vent.
Achter mij hoor ik voetstappen. Ik maak me zo klein mogelijk. Gelukkig, de mensen lopen door. De gedachte aan mijn vriend en collega laat me niet los. Hij zal toch niet onder een auto zijn gekomen? Echt iets voor hem om niet uit te kijken.

Opeens word ik tot mijn stomme verbazing onder mijn oksels gegrepen en omhoog gehesen. Verbijsterd staar ik in een paar blauwe ogen.

“Hier is hij! Ik heb hem” roept het blonde meisje.

Ik probeer mij los wurmen, want hiervoor ben ik niet in de stemming.

“Ga weg, kind,” miauw ik korzelig, “ik heb geen tijd. Moet mijn vriend zoeken.”

Ik haal uit met mijn poot. Ik heb er meteen al weer spijt van. Als ik de hoek om sla, hoor ik haar huilen.

“Ik had hem! Hij heeft me gekrabd! Mamaaaa!”
 

’s Avonds komt iemand mijn posters weer weghalen. Ik kan me weer vertonen. Lekker rustig zo. “Sprot” hangt er nog. Ik hoop, dat hij gauw boven water komt.

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Vermist: Felix Anonymouse"

Geschreven door Edith E .

3.675

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Vermist: Felix AnonymouseLieven Vandekerckhove 27-06-2020 22:05
Origineel en mooi!
# RE: Vermist: Felix Anonymouse©Inspiratiewater EE 28-06-2020 10:34
Hartelijk dank, Lieven!
Blij dat je er zo over denkt

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Ode aan mijn appelboom
| Martin Reekers | Poëzie