Klaske Bakker

Verjaarsvisite

© Klaske Bakker op 21.03.2022.

Het kon weer! En daarom dacht ik dat het ook maar weer eens moest! Ik appte familie, vrienden en buren dat ze vanaf twee uur welkom waren op mijn verjaardag.

Ongeveer een week van te voren begon het regelen en denken in mijn hoofd. Zelf taart bakken of bestellen bij de bakker? Welke hapjes zou ik serveren en moest ik ook eten aanbieden aan degenen die van ver kwamen? Toch maar een pan soep maken voor het geval dat?

Nadat alles was gekocht en bereid en ook het huis was gesopt, het tuinpad geveegd en mijn mooiste jurk gelucht, kon het feest beginnen. De eerste gasten arriveerden al vroeg in de middag. Ik verwelkomde ze hartelijk. Elkaar lang niet gezien, fijn dat het weer kan, ga zitten, leuk dat jullie er zijn. Koffie of thee? Ook een gebakje erbij?

Op het moment dat iedereen voorzien was en het gesprek op gang begon te komen, kondigden zich de volgende genodigden aan. Kom erbij. Leuk dat jullie zijn gekomen, geen file onderweg, alles goed, ook met de kinderen? Koffie of thee en een gebakje erbij? En jullie, willen jullie nog een tweede kopje?

Hup de keuken in en alles klaar maken, geen probleem. De bel! Ik doe zelf wel open! Ik ben tenslotte jarig, het is mijn feestje. Oh wat leuk. Jullie zijn er allebei. Helemaal weer de ouwe? Ga zitten. Koffie, thee, gebakje?

Zijn jullie ondertussen al aan een borrel toe? Wijntje? Rood of wit? Ik heb ook rosé hoor. J.J. zou jij me willen helpen? Waarmee? De eitjes moeten nog worden gevuld en op de blokjes kaas had ik een aardbei gedacht. Nee, is niet moeilijk, zo klaar.

En toen was het alweer tijd voor soep met broodjes en daarna opnieuw koffie en voor sommigen thee. Nog een bonbonnetje erbij om het compleet te maken. Daarna stonden de eersten op en volgden de anderen al snel. Ja, nog een hele reis te gaan. Bedankt voor alles. Lekkere hapjes had je gemaakt. En jullie bedankt dat jullie er waren en voor de cadeautjes. Ik begin morgen meteen in je boek.

Zonder nog iets tegen elkaar te zeggen ruimden we alles op. De vaat in de machine, de restjes in de vuilnisbak, de kruimels van de tafel, de stoelen terug op de plek. Samen dronken we nog een laatste glas en gingen vroeg naar bed.

Midden in de nacht werd ik zwetend wakker. Ik wierp het dekbed van me af en rende de trap af naar beneden. Voorzichtig opende ik de deur naar de woonkamer, gluurde door een kier naar binnen en haalde opgelucht adem toen ik zag dat er niemand was. Ik aaide met mijn vingers over het leer van de lege bank, zette een vergeten vaas terug op zijn plek en op blote voeten maakte ik een dansje door de kamer.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  06.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Begon leuk maar op het einde teveel geborrel. Jammer.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  22.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk dat je iedereen weer mag ontmoeten, maar dit soort feestjes zijn eigenlijk helemaal niet zo feestelijk. De rust is soms veel fijner. Ik meen te ontdekken dat jij dat ook zo ervaart.😉
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 741
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Mariska Hammerstein: Alles wat knelt

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.