Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 408
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Verjaardag

Tags: Cursiefje

Toegegeven het is geen wereldschokkende gebeurtenis.  Ook ik zou er normaal gesproken geen aandacht voor hebben gehad. Ik heb het over de eerste verjaardag van de nagel van mijn linker grote teen. Vorig jaar stootte ik in Bogota, Columbia tijdens een fietstochtje door een klein stuurfoutje mijn grote teen. Het bloedde hevig waardoor het er dramatisch uitzag. Pijn deed het aanvankelijk nauwelijks. Dat veranderde toen de teen enkele dagen later ontstak en ik kennis mocht maken met de Colombiaanse gezondheidszorg. Ik werd uiterst vriendelijk geholpen de ontsteking ebde weg, maar mijn teennagel viel er helemaal af. Mijn grote teen deed vergeefs zijn best om zijn normale vorm te behouden. Hij veranderde langzaam maar zeker in een sneu worstje. Wekenlang bleef ik in onzekerheid over het antwoord op de vraag of ik een nieuwe teennagel zou krijgen. Op een zeker moment verscheen er een slordig nagelachtig randje. Maanden dacht ik dat een lelijk misvormd exemplaar mij ten deel zou vallen, maar nee er kwam normale nagelgroei achteraan. Nu, precies een jaar na dato, heb ik weer een prachtig nieuwe teennagel en ben ik gewapend met een antwoord als ik tijdens het spelletje Triviant de vraag krijg: “Hoe lang doet een teennagel over twee centimeter groei?”

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 104

geef een waardering voor: "Verjaardag"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
14.07.20
Feedback:
Grappig verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!