1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  530 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-07-2020

Hits: 344

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Verjaardag

Aangepast: 14-07-2020

Toegegeven het is geen wereldschokkende gebeurtenis.  Ook ik zou er normaal gesproken geen aandacht voor hebben gehad. Ik heb het over de eerste verjaardag van de nagel van mijn linker grote teen. Vorig jaar stootte ik in Bogota, Columbia tijdens een fietstochtje door een klein stuurfoutje mijn grote teen. Het bloedde hevig waardoor het er dramatisch uitzag. Pijn deed het aanvankelijk nauwelijks. Dat veranderde toen de teen enkele dagen later ontstak en ik kennis mocht maken met de Colombiaanse gezondheidszorg. Ik werd uiterst vriendelijk geholpen de ontsteking ebde weg, maar mijn teennagel viel er helemaal af. Mijn grote teen deed vergeefs zijn best om zijn normale vorm te behouden. Hij veranderde langzaam maar zeker in een sneu worstje. Wekenlang bleef ik in onzekerheid over het antwoord op de vraag of ik een nieuwe teennagel zou krijgen. Op een zeker moment verscheen er een slordig nagelachtig randje. Maanden dacht ik dat een lelijk misvormd exemplaar mij ten deel zou vallen, maar nee er kwam normale nagelgroei achteraan. Nu, precies een jaar na dato, heb ik weer een prachtig nieuwe teennagel en ben ik gewapend met een antwoord als ik tijdens het spelletje Triviant de vraag krijg: “Hoe lang doet een teennagel over twee centimeter groei?”

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.07.20
Feedback:
Grappig verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
737
Lezen?
De man die wilde loslaten
653
Lezen?
Column
Mijn moeder
646
Lezen?