1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-06-2020

Hits: 477

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Verdwenen verjaardag

Aangepast: 14-07-2020

Wat kan je jezelf soms druk maken om dingen die niet ter zake doen!

Ik herinner me nog goed mijn verjaardag van heel veel jaar geleden.

Ik was een kind en gek op verjaardagen. Bezoek en cadeautjes en alle aandacht was voor jou!

Maar deze verjaardag was anders.

Onze meester had iets erg leuks verzonnen. Een verjaardagskalender van de hele klas. Voor ieder kind had hij een blad papier genomen met de verjaardagsdatum en de naam van een klasgenoot erop. Met de perforator maakte hij een gaatje erin, en klaar was de kalender!

We kregen allemaal een kleurplaatje die hij bij onze eigen naam plakte als hij ingekleurd was.

En daar kwam het probleem... Wat heb ik een buikpijn gehad en 's nacht in mijn bed liggen draaien. Ik had mijn kleurplaat niet ingeleverd, al zou ik echt niet meer weten waarom niet. Omdat de rest hem allemaal wel had ingeleverd, durfde ik niet meer. Hij lag in het laatje van mijn ouderwetse schooltafeltje, waar nog een gat in zat voor de inktpot van vroeger.

Als we ons laatje op moesten ruimen schoof ik de kleurplaat zo snel mogelijk terug, zodat niemand hem zou zien. Of als de ellendige letterbak weer op de grond viel en een klasgenoot mocht helpen met opruimen, schoof ik eerst zorgvuldig de kleurplaat naar achteren.

Vlak voor mij was een ander kind jarig, zodat de kalender vrolijk een ingekleurde plaat liet zien. Maar toen kwam de gevreesde dag. De meester sloeg om... en mijn plaat was leeg. Iedereen kon het zien! Ik had het vreselijk benauwd en was doodsbang voor wat er zou gebeuren.

De meester keek verbaasd en zei “O, jij hebt nog geen plaat. Dan hang ik er even wat anders op hoor!” Hij haalde een prachtige ansichtkaart uit zijn laatje en plakte hem erop.

Wat heb ik daarna een fijne verjaardag gehad!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.07.20
Feedback:
Weer eens een mooi verhaal. Als ik iets mag suggereren: laat het verhaal het verhaal zijn, en schrap de laatste alinea ('En wie er denkt...):
Show more
 • Janneke De Leeuw van Weenen 14.07.20
  Heel erg bedankt Lieven! Het doet me enorm goed dat je me helpt om beter te schrijven. De laatste alinea is geschrapt!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Saai
788
Lezen?
55 woordenverhaal
Oma
521
Lezen?
Sprookjes
Het einde van Alleenheerschappey
484
Lezen?