Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Verantwoording
Inzendingen: 437
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Verantwoording
© Robert Beernink op .
Aantal hits: 54
’s Ochtends vroeg met kranten door de stille stad fietsen, is een grenzeloze uitlaatklep voor de geest.
Blijkbaar ben ik aan zijn brievenbus voorbijgegaan, want een abonnee wacht me op met zo’n blik van: die kan nog niet eens tot tien tellen. Ik verontschuldig me, leg uit dat ik in zijn straat net op dialectische wijze aan het prakkiseren was over de these dat esoterische gedachten gebaseerd op eclectische bronnen tenderen naar plagiaat. Tegelijkertijd vraag ik me hardop af welke stijlfiguur past bij de mond vol tanden tegenover mij: tautologie, pleonasme of hyperbool?
De voordeur knalt als een carbidbus.
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Verantwoording"

Geschreven door Robert Beernink . Geplaatst in Cursiefje.
31.12.20
Feedback:
Tot tien tellen lukt denk ik ook wel
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !