1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

van die kutdingen

Publicatie op : 19-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

van die kutdingen

470 Hits.
Veel mensen hebben een band met een specifiek liedje. Omdat het over hen gaat of troost biedt. Iets dergelijks heb ik met een sketch van Ronald Goedemondt, 'Ruzie met de dingen.' Gaat over mij. Biedt mij troost. 'Ruzie met de dingen', zoek maar es op, je lacht je dood. 
De scene omschrijft in een notendop de tragiek van mijn bestaan. Daarmee mag je gerust vast stellen dat ik geen al te zwaar leven leidt.
 
Veel leed blijft mij bespaard. Slepende rotziektes, ongelukken, blessures? Nooit gehad, ook mijn naasten niet. Het universum is mij kennelijk mild gezind, laat me wat klooien in de marge en ruzie maken met dingen. Laptops houden zich in mijn buurt vaak ineens van de domme, vlooien bespringen mij, terwijl ze de kat ongemoeid laten (gelooft niemand trouwens) en in het voetbalstadion gaat er op het laatste moment een boomlange mafkees met ADHD pal voor me zitten.
 
Allemaal van die kleine kutdingen uit de categorie 'heb ik weer' die me tot waanzin drijven wanneer ze aan de hand zijn. Achteraf lach ik er hard om. Erger wordt het namelijk niet. Nooit. In al die decennia heb ik een rotsvast vertrouwen in het universum ontwikkeld. 
 
Waarschijnlijk sta ik over 50 jaar (alive and kicking, zeker weten) gewoon nog te foeteren op de in mijn ogen gebruiksonvriendelijke afstandsbediening, roep ik 'heb ik weer' als het touwtje van de servicebel gebroken is en erger ik me de tering aan dat piepende rollatorwieltje. Zodra de technische dienst me uit de brand heeft geholpen, zal ik er weer keihard om lachen. 
 
Ik lach me vanzelf een keer dood.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

17.03.21
Feedback:
Heel aanstekelijk
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.07.20
Feedback:
Erg leuk geschreven en heel herkenbaar!
 • Waardering
  90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.07.20
Feedback:
Jouw humor mag er ook wezen Tryntsje. En doodlachen is de mooiste dood.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
885
Lezen?
Column
Kutwerk
843
Lezen?
Column
Misofonie
811
Lezen?