Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 408
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

van die kutdingen

Tags: Cursiefje
Veel mensen hebben een band met een specifiek liedje. Omdat het over hen gaat of troost biedt. Iets dergelijks heb ik met een sketch van Ronald Goedemondt, 'Ruzie met de dingen.' Gaat over mij. Biedt mij troost. 'Ruzie met de dingen', zoek maar es op, je lacht je dood. 
De scene omschrijft in een notendop de tragiek van mijn bestaan. Daarmee mag je gerust vast stellen dat ik geen al te zwaar leven leidt.
 
Veel leed blijft mij bespaard. Slepende rotziektes, ongelukken, blessures? Nooit gehad, ook mijn naasten niet. Het universum is mij kennelijk mild gezind, laat me wat klooien in de marge en ruzie maken met dingen. Laptops houden zich in mijn buurt vaak ineens van de domme, vlooien bespringen mij, terwijl ze de kat ongemoeid laten (gelooft niemand trouwens) en in het voetbalstadion gaat er op het laatste moment een boomlange mafkees met ADHD pal voor me zitten.
 
Allemaal van die kleine kutdingen uit de categorie 'heb ik weer' die me tot waanzin drijven wanneer ze aan de hand zijn. Achteraf lach ik er hard om. Erger wordt het namelijk niet. Nooit. In al die decennia heb ik een rotsvast vertrouwen in het universum ontwikkeld. 
 
Waarschijnlijk sta ik over 50 jaar (alive and kicking, zeker weten) gewoon nog te foeteren op de in mijn ogen gebruiksonvriendelijke afstandsbediening, roep ik 'heb ik weer' als het touwtje van de servicebel gebroken is en erger ik me de tering aan dat piepende rollatorwieltje. Zodra de technische dienst me uit de brand heeft geholpen, zal ik er weer keihard om lachen. 
 
Ik lach me vanzelf een keer dood.
Dit artikel delen?

Tryntsje van der Meer

Avatar

Publicatie op .
Hits: 157

geef een waardering voor: "van die kutdingen"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
20.07.20
Feedback:
Erg leuk geschreven en heel herkenbaar!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.07.20
Feedback:
Waren alle stukjes hier maar van dat allooi!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Tryntsje van der Meer 20.07.20
    Nou thanx! Prachtig woord trouwens, allooi. ;)

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik voor belangrijke pagina's aan de rechterkant op de blauwe button !