Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 344

van die kutdingen

Veel mensen hebben een band met een specifiek liedje. Omdat het over hen gaat of troost biedt. Iets dergelijks heb ik met een sketch van Ronald Goedemondt, 'Ruzie met de dingen.' Gaat over mij. Biedt mij troost. 'Ruzie met de dingen', zoek maar es op, je lacht je dood. 
De scene omschrijft in een notendop de tragiek van mijn bestaan. Daarmee mag je gerust vast stellen dat ik geen al te zwaar leven leidt.
 
Veel leed blijft mij bespaard. Slepende rotziektes, ongelukken, blessures? Nooit gehad, ook mijn naasten niet. Het universum is mij kennelijk mild gezind, laat me wat klooien in de marge en ruzie maken met dingen. Laptops houden zich in mijn buurt vaak ineens van de domme, vlooien bespringen mij, terwijl ze de kat ongemoeid laten (gelooft niemand trouwens) en in het voetbalstadion gaat er op het laatste moment een boomlange mafkees met ADHD pal voor me zitten.
 
Allemaal van die kleine kutdingen uit de categorie 'heb ik weer' die me tot waanzin drijven wanneer ze aan de hand zijn. Achteraf lach ik er hard om. Erger wordt het namelijk niet. Nooit. In al die decennia heb ik een rotsvast vertrouwen in het universum ontwikkeld. 
 
Waarschijnlijk sta ik over 50 jaar (alive and kicking, zeker weten) gewoon nog te foeteren op de in mijn ogen gebruiksonvriendelijke afstandsbediening, roep ik 'heb ik weer' als het touwtje van de servicebel gebroken is en erger ik me de tering aan dat piepende rollatorwieltje. Zodra de technische dienst me uit de brand heeft geholpen, zal ik er weer keihard om lachen. 
 
Ik lach me vanzelf een keer dood.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 110
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "van die kutdingen"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
20.07.20
Feedback:
Erg leuk geschreven en heel herkenbaar!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.07.20
Feedback:
Waren alle stukjes hier maar van dat allooi!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...