1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Uitslag

Publicatie op : 18-05-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Uitslag

179 Hits.

Weken zit ik al te wachten. Iedere keer als ik haar zie komen ren ik naar de brievenbus. Weer niets. Zal de cardioloog vergeten zijn de testuitslagen naar mij toe te sturen? Ik open de deur en loop achter de postbode aan. Zij loopt in haar oranje-zwarte jas met volle handen op het tuinpad van de buurman.  

‘Mevrouw, mevrouw, heeft u geen post voor mij?

De postbode kijkt om en vraagt op welk huisnummer ik woon.

‘Ik woon daar,’ zeg ik terwijl ik naar mijn voordeur wijs.

‘Bedoelt u nummer 37? Daar hoef ik niet heen. U staat op de zwarte lijst, dat weet u zelf toch ook wel?’

Verbaasd kijk ik haar aan: ‘Huh, een zwarte lijst. Ik weet nergens van.’

‘Ach meneer, houdt u niet van de domme. De hele buurt schijnt te weten dat u op de zwarte lijst staat. Al uw post moeten wij, net als die van vele anderen, inleveren bij het parket. U bent in goed gezelschap, half Nederland staat op de lijst. Nog even en wij hebben niets meer te doen,’ zegt ze schaterlachend.

Ik kijk haar ongelovig aan, draai mij om en been naar huis. Wat valt er te lachen. Op de zwarte lijst, ik ook al, hoezo?, denk ik terwijl ik de voordeur achter mij dichtsla. Mijn vrouw loopt de hal in en vraagt wat er is. 

‘Er is niks,’ zeg ik nors. ‘Ik denk dat het allemaal inbeelding is, maar toch vraag ik mij af of jij iets in je schild voert. Volgens de postbode hoeven we nu ook al niet meer op de brief van de cardioloog te wachten.’

Ze schudt niet begrijpend haar hoofd, maar zegt niets. Haar opgewonden standje, ze krijgt er uitslag van. En ik? Ik laat het erbij zitten. Het maakt niet uit, hartzeer heb ik nu sowieso.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.05.21
Feedback:
Op zich vind ik het een leuk verhaal, maar ik snap het laatste stukje met de vrouw niet helemaal. Ik zou ook wat meer willen weten over die 'zwarte lijst' van de post. Daar mis ik iets, maar ik weet niet wat.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 20.05.21
  Dank voor de reactie. Jan en alleman wordt in Nederland ten onrechte als fraudeur aangemerkt. De ik-figuur stoort zich daaraan. Zijn vrouw denkt dat het wel meevalt en ergert zich aan de negativiteit van haar man. Zo is het bedoeld.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1054
Lezen?
Column
Aan de basis
759
Lezen?
Column
IC-plekken
666
Lezen?
Televisie
664
Lezen?
55 woordenverhaal
Jarig
662
Lezen?