Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE
Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Uitslag

Publicatie: 18 mei 2021

Weken zit ik al te wachten. Iedere keer als ik haar zie komen ren ik naar de brievenbus. Weer niets. Zal de cardioloog vergeten zijn de testuitslagen naar mij toe te sturen? Ik open de deur en loop achter de postbode aan. Zij loopt in haar oranje-zwarte jas met volle handen op het tuinpad van de buurman.  

‘Mevrouw, mevrouw, heeft u geen post voor mij?

De postbode kijkt om en vraagt op welk huisnummer ik woon.

‘Ik woon daar,’ zeg ik terwijl ik naar mijn voordeur wijs.

‘Bedoelt u nummer 37? Daar hoef ik niet heen. U staat op de zwarte lijst, dat weet u zelf toch ook wel?’

Verbaasd kijk ik haar aan: ‘Huh, een zwarte lijst. Ik weet nergens van.’

‘Ach meneer, houdt u niet van de domme. De hele buurt schijnt te weten dat u op de zwarte lijst staat. Al uw post moeten wij, net als die van vele anderen, inleveren bij het parket. U bent in goed gezelschap, half Nederland staat op de lijst. Nog even en wij hebben niets meer te doen,’ zegt ze schaterlachend.

Ik kijk haar ongelovig aan, draai mij om en been naar huis. Wat valt er te lachen. Op de zwarte lijst, ik ook al, hoezo?, denk ik terwijl ik de voordeur achter mij dichtsla. Mijn vrouw loopt de hal in en vraagt wat er is. 

‘Er is niks,’ zeg ik nors. ‘Ik denk dat het allemaal inbeelding is, maar toch vraag ik mij af of jij iets in je schild voert. Volgens de postbode hoeven we nu ook al niet meer op de brief van de cardioloog te wachten.’

Ze schudt niet begrijpend haar hoofd, maar zegt niets. Haar opgewonden standje, ze krijgt er uitslag van. En ik? Ik laat het erbij zitten. Het maakt niet uit, hartzeer heb ik nu sowieso.

WAARDERING
HITS
388
AANGEPAST: 18-05-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
20.05.21
Graag je feedback a.u.b.:
Op zich vind ik het een leuk verhaal, maar ik snap het laatste stukje met de vrouw niet helemaal. Ik zou ook wat meer willen weten over die 'zwarte lijst' van de post. Daar mis ik iets, maar ik weet niet wat.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Eelco 20.05.21
    Dank voor de reactie. Jan en alleman wordt in Nederland ten onrechte als fraudeur aangemerkt. De ik-figuur stoort zich daaraan. Zijn vrouw denkt dat het wel meevalt en ergert zich aan de negativiteit van haar man. Zo is het bedoeld.