SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Tussenkind

Publicatie: | Annemarie Steenbergen

Ik droomde vannacht dat ik zwanger was. Dat heb ik wel eens eerder gehad. De hele familie blij natuurlijk dat het weer een droom was. Mijn man was het meest blij. Pfff, zei ie, dat is geen droom, dat is de grootste nachtmerrie. Mijn ouders opgelucht want tja, ze zijn al op leeftijd. No way dat mijn vader weer hup paardje hup door de kamer gaat spelen met zijn tachtigjarige rug. En de vrees of ze het kind wel kunnen zien opgroeien, tsja, dat blijft natuurlijk ook de grote vraag. Kinderen blij want met zo’n brullende baby in huis ‘mam, daar kan ik toch geen examens bij leren.” Zelfs mijn huisarts was blij.Ik was er namelijk zo’n eentje die al verdoving vroeg bij de zwangerschapstest. Ja echt waar. Dat ik een stel kinderen op de wereld heb gezet is niet alleen een Gods mirakel, dat had ook gerust in het Guinness Book of Records gemogen. Maar goed.

Zelf was ik niet zo blij. Er is namelijk niks specialers in het leven dan zo’n trappelend wezentje in je buik. En dat gebeurt nu niet meer. Niet als je zoals ik al .. bent. Oud dus. Geen nakomertje (of voorlopertje) voor mij dat mij nog even moeder laat voelen en mij tegelijkertijd voorbereidt op mijn grootmoederskills. Ik ga dus net zo blanco het oma-schap in als destijds mijn moederschap. Als dat maar goed komt. Één voordeel. Gelukkig hoef ik om oma te worden geen prikkie te vragen bij de dokter.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
07.08.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Erg grappig! Ik droom dat trouwens ook vaak (ben niet eens moeder, kun je nagaan..).
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
26.07.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ook voor lekker dromen heb je geen injectie nodig :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lieven Vandekerckhove 25.07.20
  Je mag al eens struikelen, Annemarie, maar driemaal in eenzelfde tekst: niets specialers DAN...; geen nalopertje of voorlopertje DAT...mij voorbereidT op...? Foei.
  • Lieven Vandekerckhove 25.07.20
   @Annemagenta :-)
  • Annemarie Steenbergen 25.07.20
   Ach jeetje, je hebt helemaal gelijk Lieven. Nu is de vraag: hoe haal ik de fouten er weer uit?
   De bewerkingsknop gevonden! Bedankt voor je feedback Lieven.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.