Tryntsje van der Meer

Tussen de Tokkies

© Tryntsje van der Meer op 22.09.2022.

Heb ik dus niet om gevraagd, berichten van GeenStijl op mijn tijdlijn, maar kennelijk heb ik me ingelaten met vrienden die juist wel middels dit journalistieke platform (met de nadruk op plat) in hun nieuwshonger voorzien. Ieder z'n keus, zo leer je de duistere kant van je facebook vrienden kennen. Goed, het betrof dus weer zo'n (geen)stijlvol, suggestief bericht over opstootjes onder asielzoekers in  Ter Apel, inclusief onderbouwende foto's. Alsof dat nog niet erg genoeg was, sloeg ik van de weeromstuit in luttele seconden drie flaters: 1) Ik las het artikel (best dom), 2) Ik las de reacties (gevaarlijk dom) en 3) Ik plaatste er zelf één (onvergeeflijk dom) !
 
Kijk, zo'n 'nieuwsbericht' levert natuurlijk legio prozaïsche respons op, zoals 'Dat teringvolk mot oopkankere', 'Laat ze elkaar lekker uitmoorden, zijn wij er van af!', 'Ondankbare honden!' en niet te vergeten de onvolprezen klassieker 'Oprotte met die gelukszoekers!' Steekt mijn bijdrage in de teneur van...'niet zomaar oordelen...inlevingsvermogen tonen...ligt allemaal wat genuanceerder...' toch wat schril bij af. Best veel lettergrepen ook...
 
De onsmakelijke tegenaanvallen jegens mijn persoon waren dan ook niet van de lucht. Zal het hier netjes houden, maar ene Gait Waterhoofd wist het heersende sentiment in een notedop te vatten: 'Dom wijf!' Zit wat in. Want wat denk ik nou eigenlijk... in een bak met scheldende Tokkies springen om nuance in de discussie te brengen en verwachten zonder kleerscheuren uit de strijd te komen? Is inderdaad best dom. Nou ja, naïef is een beter woord, maar Gait zal geen twee lettergrepen aan mij willen besteden. Ook nog van die rare puntjes op de i. Hou op hoor..

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  16.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Je verontwaardiging is terecht, geen enkel slecht woord daarover. Maar ze wordt net even te sterk en te weinig suggestief verwoord om een 100 procent cursiefje te zijn. Misschien beter als column geplaatst? Althans, dat is mijn bescheiden mening
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  22.09.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Zo een ervaring hou je inderdaad best maar éénmalig.
  Goed dat je het hier veilig gedeeld hebt zodat je er heelhuids vanaf raakt, Tryntsje.
  (er ontbreekt een s aan flater) Leuk geschreven! 5 geruststellende sterren ;)
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 237
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Angelique van den Bergh: De Wens

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.