Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 341

Tussen de rozen

Ik ben geboren tussen de rozen, althans...

Mijn overgrootvader hing zijn beroep als hoofdonderwijzer aan de wilgen en legde zich volledig toe op het veredelen van rozen. Hij schreef in 1888 een boekje met de toepassende naam “De Roos”. Zijn passie leidde ertoe dat vandaag de dag een van mijn broers de firma met zijn naam voortzet waarvan de oorsprong in 1875 ligt. Mijn hele leven draait dus letterlijk om rozen.

 Waar vroeger menig tuintje gesierd werd door meerdere rozen moet ik nu constateren dat deze traditie op sterven na dood is. Een roos vergt onderhoud en komt niet zonder doornen. Het plezier dat zij schenken kan is door niets anders te evenaren. Het is de combinatie van kleur, geur en vorm die het tot de koningin der bloemen maakt.

 Vandaag de dag zijn er twee van mijn broers actief met het veredelen van rozen. Elk met een zelfstandig bedrijf. Mijn hoogbejaarde moeder heeft wekelijks verse rozen in een vaas. De broer die het ouderlijk bedrijf na het wegvallen van mijn vader overnam zorgt hiervoor zonder daarvoor ooit een opdracht te hebben gekregen. Het siert hem in al zijn eenvoud. Zelf volg ik een ander pad maar de roos leidt mij als een rode draad door mijn leven. Als jongste van het gezin is het niet verwonderlijk dat ik ook als laatste kinderen kreeg. Waar anderen het volledig hebben laten liggen volg ik direct het voetspoor van mijn vader die diverse rozen op naam wist te krijgen. Ik ga mijn broers dan ook eindelijk glansrijk voorbij en heb mijn eerst geboren dochter de naam Roos gegeven.

Zij is letterlijk de roos van mijn leven.

 

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 284
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Tussen de rozen"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
19.04.20
Feedback:
Je leven gaat over rozen
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.03.20
Feedback:
De naam van de roos is jouw Roosje.
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!