Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

62 Hits

Publicatie op:
Trouwe hond
Via de spiegel kijkt Aneka me doordringend aan. Het bedremmelde gezicht onder dat van de kapster is van mij. Bedremmeld ja. Een idioot, volkomen terecht in onbruik geraakt woord, maar mij past nu even niks anders.
 
Voordat ik plaatsnam had ik haar al gewaarschuwd. Sinds de laatste keer dat we elkaar zagen was er iets grandioos mis gegaan tussen mij en de elektrische krultang die ik op haar aanraden had aangeschaft. Laatstgenoemde (die krultang) was zodanig verstrikt geraakt in mijn weelderige haardos dat uiteindelijk alleen de keukenschaar nog soelaas bood.
 
Hoewel, soelaas? Hoofdschuddend houdt Aneka de getroffen pluk tussen haar vingers. 'Dat ies lelijk voor mooi mevrouw.' Een bestraffing verpakken in een compliment, zij kan dat.
 
'Jij moet andere keer gewoon rustig blijven', vervolgt ze fluisterend, terwijl ze troostend mijn schouders wat masseert. Daar heeft ze een dijk van een punt. Mijn talrijke fitties met apparaten grossieren namelijk in hartstochtelijke vloekpartijen en, ja echt, opgestoken middelvingers. Tegen het apparaat in kwestie. Dolkomisch, als het over iemand anders zou gaan. 
 
De  gebakken peren zijn doorgaans voor mezelf. Maar deze keer ook voor Aneka, die altijd zo liefdevol met mij en mijn kapsel omspringt. Aangezien ik haar nauwelijks onder ogen durfde te komen, had ik natuurlijk best naar een andere 'hair professional' kunnen gaan. Deze buurt wemelt van de broodknippers/witwas salons, dus ja. Maar nee, dat voelt als hoogverraad.
Toe zeg, als SC Heerenveen een poosje wat minder presteert ( :( ) word ik niet ineens fan van FC Groningen, toch? Goeie vergelijking? Niet echt hè.. Nou ja, ik ben een trouwe hond, dat wou ik even duidelijk maken.
 
Nog altijd licht zuchtend gaat Aneka haar ervaren gang om weer een 'mooi mevrouw' van mij te maken. Geduldig demonstreert ze nogmaals hoe je functioneel de krultang hanteert, 'jij moet altijd rustig blijven.' Na enkele drupjes Archan olie voor in de puntjes sluit ze haar behandeling af met het immer vleiende 'mooi haar voor mooi mevrouw.'
Iemand als Aneka verdient gewoon een trouwe hond. 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Trouwe hond"

23.03.21
Feedback schrijfkwaliteit
Heerlijk geschreven. Herkenbaar qua apparaten. Ik heb dat ook, vooral met stofzuigers die ik zelfs een schop geef als hij niet doet wat ik zeg, namelijk achter een kleed blijvenhaken i.p.stofzuigen. Op zichzelf moet je dat niet erg vinden want je ontdoet jezelf op deze manier van een slechte kwaliteit energie.
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Tryntsje van der Meer 27.03.21
  Dat dus. Je weet dat je 't jezelf dan nog moeilijker maakt, maar toch... thanx voor de review ;)

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Single in de supermarkt (354) Izzy van der Horst 19-04-2020

  De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met...

  Lees meer: Single in de supermarkt