SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Traditie

Publicatie: | Robert Beernink
Hij wijst naar de acht jongemannen met hoed en regenjas, die hand in hand vooroplopen in de stoet. ‘Als die zich op gewone dagen zo op straat begeven, wordt de politie gebeld!’
‘Ik ben er ook zo een geweest, ooit,’ zegt de oudere heer naast hem.
‘Doen ze dit vaker dan?’
‘Vlöggeln is sinds mensenheugenis een paasgebruik.’
‘En wat een mensenmassa komt erop af. Toeristen, zo te zien.’
‘De meesten ken ik wel. Ze komen elk jaar terug naar Ootmarsum, vol heimwee naar toen.’ De man kijkt hem aan. ‘Toen ze nog niet in hun rollercoaster ratrace waren gelonkt.’
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
11.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Op zich wel leuk geschreven, maar voor mij als buitenstaander wordt niet duidelijk wat vlöggeln is en zie het daarom niet voor me.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.