Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

80 Hits

Publicatie op:
Tikken
Schrijven en ritme verenigen zich in melodieën van literatuur en muziek. Reden om naast de digitale typemachine een dito drumstel te plaatsen. Slaan en aanslaan bevrijdt opgeslagen energie, ontslaat de gevangen scheppende geest.
Beide vaardigheden vergen techniek, vooral echter inspiratiebronnen. De beeldhouwende Jan Wolkers, slepende Charlie Watts, lagenkunstenaar John Irving, onvoorspelbare Ginger Baker, lyrische Marieke Lucas Rijneveld en destructieve Keith Moon.
Wie? Ja, die!
Ik probeerde de volledig getikte Moon the Loon te volgen in ‘The Seeker’ en ‘Substitute’. De vervangende onderdelen van mijn gehavende kit zijn inmiddels onderweg.
Ik leer loslaten, raak er niet meer door van slag.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Tikken"

© Robert Beernink