Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Thor

Tags: Cursiefje

“Opa, kun jij ook 501 kg optillen.” Ik kijk mijn kleinzoon aan: “Hoe bedoel je jongen. Er is toch niemand die dit kan.” Hij komt met zijn IPad aanlopen en toont mij een filmpje. Veel geschreeuw, een moment van opperste concentratie en dan verlaat een massa van 501 kg het grondvlak. “Kijk opa, die meneer kan het wel. Hij heet Björnsson.”

Vanaf nu weet mijn kleinzoon dat zijn opa, waar hij altijd tegenop gekeken heeft, eigenlijk helemaal niet zo sterk is. De gewichtjes waarmee ik in mijn fitnessruimte train stellen niets meer voor.

“Kom jongen, we moeten trainen. Dit kunnen we niet op ons laten zitten,” zeg ik terwijl ik mijn arm op zijn schouder leg. Hij knijpt mij in mijn biceps en lacht, “Laten we maar even een balletje trappen, opa. Met die gewichten wordt het toch nooit wat.” 

Op weg naar de achtertuin denk ik hoe verstandig mijn kleinzoon is. Onze absolute kracht zit in het hoofd en niet in de spieren. Zelfs zonder spierkracht kan mijn kleinzoon nog de sterkste man van de wereld worden (al hoop ik stilletjes dat dit vanwege alle reacties op de sociale media nooit zal gebeuren). Ik hoef hem alleen nog maar te leren om bij het voetballen niet te koppen. 

Dit artikel delen?

Eelco Visser

Avatar

Publicatie op .
Hits: 252

geef een waardering voor: "Thor"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
03.05.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !