Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Thor

| Eelco Visser

“Opa, kun jij ook 501 kg optillen.” Ik kijk mijn kleinzoon aan: “Hoe bedoel je jongen. Er is toch niemand die dit kan.” Hij komt met zijn IPad aanlopen en toont mij een filmpje. Veel geschreeuw, een moment van opperste concentratie en dan verlaat een massa van 501 kg het grondvlak. “Kijk opa, die meneer kan het wel. Hij heet Björnsson.”

Vanaf nu weet mijn kleinzoon dat zijn opa, waar hij altijd tegenop gekeken heeft, eigenlijk helemaal niet zo sterk is. De gewichtjes waarmee ik in mijn fitnessruimte train stellen niets meer voor.

“Kom jongen, we moeten trainen. Dit kunnen we niet op ons laten zitten,” zeg ik terwijl ik mijn arm op zijn schouder leg. Hij knijpt mij in mijn biceps en lacht, “Laten we maar even een balletje trappen, opa. Met die gewichten wordt het toch nooit wat.” 

Op weg naar de achtertuin denk ik hoe verstandig mijn kleinzoon is. Onze absolute kracht zit in het hoofd en niet in de spieren. Zelfs zonder spierkracht kan mijn kleinzoon nog de sterkste man van de wereld worden (al hoop ik stilletjes dat dit vanwege alle reacties op de sociale media nooit zal gebeuren). Ik hoef hem alleen nog maar te leren om bij het voetballen niet te koppen. 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 57

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: ThorLieven Vandekerckhove 03-05-2020 15:27
Mooi :-)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Geen lente

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in Schrijfopdracht.
Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur... Surrealistisch leeg. Dit terwijl de zon haar stralen zo ongegeneerd over het plein giet dat de knoppen aan de bomen hun halze...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!