Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

187 Hits

Publicatie op:
Tesla
Om Herman Finkers te parafraseren: het is een lieve auto. Over smaak valt best te twisten, maar waarom zouden we? Feit is wel dat ik steeds vaker zo’n laptop op wielen zie, veelal vastgebonden aan een snoer.
Voor mijn generatie betekent de automobiel vrijheid. De steenrijke excentriekeling Elon Musk kan zich veroorloven niet in synoniemen te denken en komt overal mee weg, figuurlijk een letterlijk.
Zijn ene kind krijgt een onbegrijpelijke formule als naam en het andere vernoemt hij naar de beroemde wetenschapper Nikola Tesla, uitvinder van de wisselstroomgenerator. Dat past in het beeld: Elons auto rijdt op gelijkstroom.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Tesla"

© Robert Beernink
25.09.20
Feedback:
Of zoals Finkers Einstein citeerde: 'Mijn vrouw begrijpt mij niet'.
Net als bij Apple zijn er altijd mensen die willen volgen... :-(
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.09.20
Feedback:
Mooi!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig