SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Terreurtaal

Publicatie: | Robert Beernink
Het Journaal bericht over honderden burgerdoden in Bucha, voorstad van Kyiv. Verspreid door de straat liggen ontzielde lichamen, slachtoffers van nietsontziend oorlogsgeweld.
Vragen rijzen. Waren het de Russen, kijken we naar een filmset, is het waar of nep? Politici, militairen, journalisten en andere zieners duiden de situatie naar eigen inzicht en belang.
Zodra de oudere man met wintermuts en donkere bril in beeld verschijnt, zijn ze direct betekenisloos. Deze ooggetuige probeert onder woorden te brengen wat hij heeft gezien. Zijn stem blijft echter steken in verbijstering, onbegrip en onmetelijk diep verdriet. Hij komt door het televisiescherm de huiskamer binnen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.