Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

180 Hits

Publicatie op:
Terrasje pakken

Vanaf de overkant van het kanaal zie ik dat op het terras alle plaatsen bezet zijn. Er is ruimte zat tussen de tafels en stoelen. De vele waarschuwingen over de beruchte 1,5 meter hebben effect gehad. 

Een stel komt aangewandeld. Manlief rukt aan stoelleuningen alsof het leven ervan afhangt. En dat alleen om twee stoelen van een stapel los te wrikken en zichzelf en zijn vriendin daarmee een zitplaats te verschaffen op een coronaproof terras. Wat een verstand. Na meerdere mislukte pogingen merkt hij het kabelslot pas op. 

"Verrek, ze zitten vast," zegt hij tegen zijn vriendin. 

"Dat zei ik toch." 

“Ja, ja. Jij weet het altijd beter. Dat weet ik nu zo langzamerhand wel. Ze zouden in plaats van deze stoelen jouw mond op slot moeten zetten,” zegt hij zelfs voor mij aan de andere kant van het kanaal duidelijk hoorbaar. Het lijkt voor manlief een hele uitdaging om in coronatijd niet opgefokt te raken.

Ik zie ze mokkend verder lopen en vraag me af of ze nog in de stemming zijn om op een ander terras plaats te nemen. De terrasbezoekers blijven glimlachend achter en wekken de indruk van leedvermaak. Zij hebben makkelijk praten, zij zitten nog. Ik heb met het stel te doen en hoop onderwijl dat de geagiteerde man schrijver is. Dan kan hij in plaats van het zoeken naar een plekje op een terrasnog broeden op zinnen die mooier zijn dan het leven zelf. Dat gun ik hem en zijn eventuele lezers van harte.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Terrasje pakken"

30.09.20
Feedback:
Goed gezegd Eelco!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig