1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  530 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 23-07-2021

Hits: 143

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Teakwondo

Aangepast: 23-07-2021
Het tempo zit er lekker in als ik op het smalle bospad twee vrouwen zie lopen met een grote, witte hond. Even een belletje, want zo’n loslopende hond wil ik niet voor mijn wielen krijgen. De dames gaan meteen aan de kant en roepen de hond bij zich. Maar die luistert vandaag lekker NIET. Al blaffend en happend naar mijn fietsende benen zet hij de achtervolging in.
 
Nou moet je weten dat ik al van jongs af aan doods- en doodsbang ben voor honden; ongeacht soort of maat. Dus ook deze woeste, witte herder jaagt mij onmiddellijk de stuipen op het lijf.
 
“Dit doet ze anders nooit”, roepen de twee dames in koor. Maar in een reflex geef ik het witte monster een goed gemikte teakwondotrap waarna het beest zich jankend uit de voeten maakt om het vege lijf te redden.
 
“Doet ze anders nooit”, roept de vriend verschrikt en snel maken we dat we wegkomen. De twee dames verbouwereerd achterlatend.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.07.21
Feedback:
In eerste instantie dacht ik bij het lezen van de titel ‘Teakwondo’ aan een spelfout. Na een vluchtige zoektocht op internet moet ik evenwel concluderen, dat uw paniekerige uitval vanaf uw rijwiel naar die speelse witte herder niet als taekwondotrap bedoeld was. Integendeel, de beoefenaar van die vechtsport streeft immers gerechtigheid en harmonie na. En daarvan is in deze geschiedenis volstrekt geen sprake. Daarom: bravo voor uw eerlijke verslag! Toch mag u wel van geluk spreken, dat daar op het wandelpad geen witte pitbull werd uitgelaten.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • sylvia 26.07.21
  Dank voor je verrassende commentaar. Als drager van de zwarte band in deze vechtsport weet ik dat je de sport nog mag beoefenen om de ander leed te berokkenen. Maar ja... in geval van nood mag je je wel verdedigen. Ik ben het volkomen met je eens dat ik van geluk mag spreken dat het geen pitbull was die niet wilde luisteren.
24.07.21
Feedback:
Leuk verhaal. Met plezier gelezen.🐈
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.07.21
Feedback:
Erg leuk geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Wen er maar aan!
309
Lezen?
Column
Persco
298
Lezen?
Column
Avondklok
292
Lezen?