Tryntsje van der Meer

Te zacht

© Tryntsje van der Meer op 07.01.2022.

Mijn vriendje is aan de diarree. Echt heel goor. Sorry trouwens voor deze weinig smaakvolle entree, zo val je als lezer ongewild met je neus in de shit. Helpt het als ik erbij vermeld dat ik met 'vriendje' mijn liefhebbende viervoeter bedoel? De kat, inderdaad. Bij wie ik ook maar gewoon in dienst ben. Hoor.
De aloude wijsheid dat honden bazen hebben en katten personeel, gaat in mijn geval op als een gewillige vlieger. Werkelijk, in zijn buurt gedraag ik mij als die hielen likkende secretaresse die kruipt voor haar baas. Op de knietjes, tot onder z'n bureau. Bij wijze van spreken. Wederom sorry voor het eventuele beeld.
 
Kan er niks aan doen, ik zwicht keer op keer voor hem. Slappe knieën en dito ruggengraat wanneer hij z'n sexy glimlach tevoorschijn haalt of veelbetekenend naar me knipoogt (lach niet, dat doet ie ècht!). En hoppa, meneer heeft weer een plakje kaas, lepelteje crême fraiche of hapje mascarpone te pakken. Hij geniet, ik smelt. Win win, zou je denken. Helaas denkt 's mans darmstelsel daar anders over...
 
...en zit ik, volkomen terecht, met de gebakken peren. Hoewel, gebakken peren? I wish. 
Doorgaans ontlast ik z'n bak met een boterhamzakje om m'n hand, maar in geval van sproeipoep is dat best een dingetje. Sorry nogmaals.
Serieus joh, ik ben veel te soft, veel te yoga, omarm alles het liefst met zachtheid. Dat maakt het zo moeilijk om de charmes te weersaan van deze man die mij altijd met de brokken laat zitten (ja, dank je).
 
Spijtig genoeg zitten de sportscholen dicht, want het wordt tijd om weer 'in mijn kracht' te komen. Letterlijk, spieren trainen, ijzer wegduwen, een stootzak afranselen, dat werk. Echt joh, zodra ik een stootzak zie, kom ik in een andere modus, dan ontwaakt mijn innerlijke sloophamer. En ik ga ineens gevaarlijk stoer kijken, daar word je bang van. Viervoetige vriendlief zal 't in z'n broek doen van angst. Bij wijze van spreken, hoop ik.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  08.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Vlot geschreven! Geen kattepis zou ik zeggen!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  07.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Haha! TryntsjeMvd dat is een echte kat. Goed verhaal.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 576
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

J.C. Witte: Koos Vorrink - De Vergeten Man (1891-1955)

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.