Voor schrijvers, door schrijvers
T.g.v. een mogelijke poging om malware toe te voegen aan de website op 30 november is de website helaas enige tijd niet bereikbaar geweest. Op dit moment is het probleem opgelost en zijn de website en alle inzendingen weer nagenoeg volledig beschikbaar. Mogelijk zijn inzendingen voor schrijfactiviteiten en aanmeldingen als lid, door onze automatische beveiliging, tijdens een korte periode niet volledig afgehandeld. We verzoeken je deze opnieuw te verzenden, resp. je opnieuw aan te melden. Onze excuses voor het ongemak.

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 410
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Tante Miel

Tags: Cursiefje
Ik wens iedereen een tante toe als mijn tante Miel. Een tante die als een Cruijff de ballen van het leven gracieus, om alle hindernissen heen, het doel in dribbelt. Iemand met van die lichtjes in de ogen die een bijzondere inborst verraden en spotten met de ernst van het leven. Onlangs herstelde ze van een zware operatie wegens darmkanker. De tante die zich door mij liet opstoken om op een familiefeestje broodnuchter een dronken striptease op te voeren tot op het randje van het oorbare. Mijn tante die met haar 85 jaren op de camping waar zij de zomer doorbrengt een doldwaze cabaret-act improviseerde en daarmee de plaatselijke krant haalde. Ik besloot haar op te zoeken. Eenmaal aangekomen zie ik haar een stout kampvuurtje stoken met het zoontje van de campingeigenaar. Ze loopt niet maar dartelt met haar 85 jaren als voorheen. Ze heeft een huppelende ziel.
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 129

geef een waardering voor: "Tante Miel"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
04.09.20
Feedback:
wat een mooi verhaal is dit zeg. Inderdaad Miep met de huppelende ziel. Ik hoop dat ze tevreden is.
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.09.20
Feedback:
Tante Miel met de huppelende ziel!
Prachtig!
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !