SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Stoelgang

Publicatie: | Robert Beernink
Alle comfort van het begin is al een tijdje weg. Het ooit stevige zitgedeelte is door veelvuldig gebruik verworden tot een slappe flap.
Gelukkig staat de winkel vol verschillende uitvoeringen. ‘Probeert u maar,’ zegt de vriendelijke verkoper. Met enige gêne neem ik publiekelijk plaats. ‘Als een troon, toch?’
Ik besluit ook nog elders te kijken. Aan het eind van de dag, na talloze zittests, meldt zich mijn onderrug en keer ik terug op mijn schreden.
‘Daar bent u weer!’
Ik probeer nog een keer mijn eerste keuze.
‘Ah, optimale ontlasting,’ zucht ik en bestel direct twee van deze fauteuils.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
15.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel grappig
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.