Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 409
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Stiefoma

Tags: Cursiefje

Een jonge moeder zoekt bij de HEMA naar kleding voor haar dochtertje dat ze in een draagzak op de borst heeft. Mijn buurvrouw houdt met een blij gezicht een jurkje in de lucht.
“Vind je dit geen leuk jurkje.” De jonge moeder knikt instemmend. “Je krijgt het van mij. Kleinkinderen heb ik nog niet, maar als ik daar op moet wachten...” 

Ze loopt naar de kassa en rekent af. Terwijl ze de verbaasde moeder het jurkje geeft zegt ze: “Bedankt dat ik een jurkje voor je dochtertje mocht kopen. Nu weet ik alvast een beetje hoe het voelt om oma te zijn.” 

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 117

geef een waardering voor: "Stiefoma"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
27.08.20
Feedback:
Och! Leuk gedaan!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
26.08.20
Feedback:
Leuk!
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !