Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE
Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

State of mind

Publicatie: 08 augustus 2021

De olympische spelen zijn afgelopen en de ceremonie was prachtig ik heb genoten met Léon
Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van al die prachtige sportmensen, wat zijn we goed met hockey!
Dan ben ik trots dat ik een Nederlandse ben met een goed verstand en een goede dosis humor!
Toch is dit niet altijd zo, belde een vriend en die vroeg of ik niet zo vaak wilde bellen, was een beetje onthutst. Zelf word ik ook niet graag steeds gebeld! Dus ik begrijp het wel. Mijn moeder heeft de stekker uit het apparaat gehaald omdat ik haar bestook met telefoontjes. Wat is er zo erg om even met me te kletsen? Ze voelt zich niet goed en is depressief, mist mijn vader heel erg.
Let it be! Ik surf vaak op het Schizforum en weet eigenlijk niet precies wat ik daar doe! Het zijn mensen met psychotische klachten, iets wat ik al heel lang niet meer heb. Ik ben weer niet aangekleed en ga morgen naar de kapper met Rob om één uur. Dat doe ik wel maar ergens heb ik er de smoor in! Luizenmoeders draait in de bioscoop en ik denk dat ik woensdag ga na mijn prik. Ik heb de serie niet gezien maar het lijkt me een leuke film! Verder doe ik nog steeds verdomd weinig in het huishouden en Léon heeft vandaag ook niet gewassen of schoongemaakt. Dat moet ik echt leren om het huishouden te gaan doen maar ja buiten komen is al één ding (vandaag regende het). Ik vind het zo leuk om de eendjes te voeren en toch doe ik dat niet, je moet ze ook niet teveel brood geven he?
Ik ben zo benieuwd wanneer ik weer inspiratie vind om te schrijven, echt een verhaal met een plot te kunnen neerzetten. Voor me ligt de cursus van het LOI om te schrijven. Maar ik maak niets mee en wil pas over mijn ziekte gaan schrijven als ik het een beetje heb verwerkt. Ik zie mijn psychiater pas eind augustus en ik hoop dat hij me meer over Altrecht kan vertellen, de kliniek die gespecialiseerd is in sommatisatiestornissen. Dat bevindt zich in Zeist. Hij zou me doorverwijzen.
Je suis une femme priviligée avec tous mes dons intellectuels maar ik straal niet en kom niet bij mijn tranen, al zo lang niet meer en ik mis mijn vader een beetje en Ellen. Wat zijn mensen wreed! Joost geeft zijn grenzen aan en ik wil die eerbiedigen!  En Ingrid Golsman wil geen afspraak meer maken omdat ik een  psychiatrische achtergrond heb. Ze zei dat ze zelf al genoeg problemen heeft. Tja mensen!

Amstelveen, 8 augustus 2021

WAARDERING
HITS
232
AANGEPAST: 08-08-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
12.08.21
Graag je feedback a.u.b.:
Alsof ik een kijkje krijg in een drukke, springerige mind. Het zou die van mij kunnen zijn...En jij durft het allemaal puur en eerlijk op te schrijven. Vind ik knap!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig