SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Sprong in de Leegte

Publicatie: | Ingrid Karsten

Dit is een boek van Lydia Rood.
Het meisje is hoogbegaafd en verzet zich tegen school. Ze wil het circus in.
Ik voel me niet als Lydia Rood maar mijn leven is een sprong in een golvende zee (cliché) waar ik vroeger zoveel van hield. Je liet je dan terugdrijven door de schelpen en terwijl mijn ouders op het strand lagen lag ik de hele dag in de zee. Ik was het huis niet uit te branden en verslond bouquetreeks. Ik zou er zo eentje kunnen schrijven eigenlijk want bij de cursus van het LOI kreeg ik een hoge beoordeling. Maar ik ben te streng voor mezelf. Ik ben een schrijfster in opleiding en voorlopig zal dat wel even duren. Vanavond volgde ik een basistraining van het ABC In Amsterdam (online) en merkte al gauw dat het me verveelde. ‘Geen zin’ zegt mijn vriend dan wat bot. Maar is het zo’n vreemde opmerking dat als iemand geen afspraak met de dokter kan maken ik dan voorstel om samen met die persoon naar de huisarts te gaan? Nee de bedoeling was dat we telefoongesprekken voerden met simpele zinnetjes. Daar is veel voor te zeggen natuurlijk en ik heb ook boeken thuis liggen met telefoongesprekken. Mijn leven is een sprong uit de werkelijkheid. Maar verzinnen we die niet zelf? Voor mij is het kennelijk zeer belangrijk. Voor jullie ook? Creativiteit naast een rustig leven met niet teveel uitspattingen. Jullie zijn kritisch over mijn werk en dat mag. Toch weet ik dat ik kan schrijven want ik doe het al heel erg lang en nu wordt het tijd om dat oude werk naast me neer te leggen en weer wat op papier te krijgen.

Amstelveen, 6 januari 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wel aardig om te lezen, maar ik mis een clou.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.