Cursiefjes

Cursiefjes op Schrijverspunt
  • Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  • meedoenWil je ook een cursiefje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Sportief

Echt sportief ben ik nooit geweest. Als kind heb ik een tijdje op kaatsen gezeten – naast schaatsen en polsstokspringen zo’n beetje dé nationale sport in Friesland – en ik herinner me een blauwe maandag op turnen. En dan met name die ene turnwedstrijd waaraan ik heb meegedaan. Ik stootte namelijk mijn hoofd tegen de bovenste legger van de ongelijke brug. Dit lag overigens niet aan mijn turnprestaties, maar aan mijn lengte. Ik ben inmiddels een vrouw van 1.85 m. En nee, mijn wedstrijdresultaten doen niet ter zake voor dit stukje ;-).

Mijn meest sportieve periode situeert zich in de beginjaren van de relatie met mijn echtgenoot. Nu zijn we natuurlijk allemaal wat ‘sportiever’ in de verliefde, gepassioneerde beginjaren, maar dat bedoel ik niet. Mijn echtgenoot is altijd héél sportief geweest (en is dat nog steeds); hij doet al jaren aan fitness, krachttraining, heeft jaren jiujitsu gedaan, … en zoals dat vaak zo gaat, deed ik in het begin vrolijk met hem mee. Gezellig samen naar de fitness, dat idee. En ik moet zeggen, destijds vond ik het ook écht leuk. Liefde doet rare dingen met een mens.

Dan zijn er nog de keer op keer gestrande pogingen om een verwoed hardloopster te worden. Loopschema van start-to-run afgedrukt, goede sportschoenen gekocht, muziekje erbij, … en gaan met die banaan. Maar de banaan is nog nooit tot de 5 km zonder pauze(s – laten we eerlijk blijven) gekomen. De ene keer was ik zwanger en durfde ik niet meer te gaan hardlopen, de andere keer kreeg ik iets op de longen en kon ik vervolgens de moed niet meer opbrengen. De daaropvolgende keren weet ik de redenen van stoppen al niet meer. Maar die konden altijd worden samengevat als: geen zin. De drang om te sporten, zoals mijn man die zo duidelijk heeft, zit gewoon niet in mij. Ik heb dan ook nul komma nul conditie en als ik een sporadische keer door een goedbedoelende vriendin ben overgehaald om toch eens flink te gaan sporten, heb ik dagen erna nog spierpijn.

Beweging krijg ik overigens wel, hoor. Met een zoontje van zes jaar en het huishouden, zit ik – behalve voor mijn werk – nooit stil. Neem nu deze morgen: ik heb ruim een uur in de tuin gewerkt. Geldt dat ook als sport? Het vóelde bij het rechtkomen in elk geval wel als sport. Kreun. Dat wordt morgen spierpijn.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 58
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

M'n eerste liefje (VI)

nov 13, 2019 Kort verhaal Hans Van Battel

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Meer schrijfactiviteiten