Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

150 Hits

Publicatie op:
Speels kapje
Kijk, mijn fantasietjes reiken aardig ver, maar dit verzin ik dus niet!
Op zoek naar een streetwise mondkapje (als notoire treinreiziger wil ik er zo onderhand wat meer fashionable bij lopen en dat wegwerp exemplaar eindelijk eens weg werpen) belandde ik op de site van de shirtsponsor van een eredivisieclub. Naast 'makkelijk speelgoed' doen ze blijkbaar ook in corona accessoires. Van de nood een deugd maken, ik hou ervan.
 
Mijn oog valt op een zwart, sexy glimmend kapje met een speels ringetje op mondhoogte. Leuk hoor. Onder het motto 'nu ik hier toch ben' snuffel ik rustig wat verder in dit gezellige winkeltje. Ik verdiep me graag in voetbalgerelateerde zaken, moet je weten. En het kan maar zo je weggezakte kennis opfrissen, wie weet!
Zo wordt mij enkele muisklikken verderop nogmaals te verstaan gegeven dat ik niet met mijn nagels en tanden aan piemels moet zitten. De eigenaar stelt dat doorgaans niet  op prijs.
 
Gelukkig doet de voetbalsponsor eveneens uit de doeken waar je de trotse bezitter van een piemel wel mee kunt plezieren. Een heel verhaal in een overzchtelijke synopsis. Kom gerust eens kijken, zou ik zeggen.
 
Goed, ik wil binnenkort corona proof rond shinen in het OV, dus ik rond mijn bestelling af. Vooruit, die 4,95 bezorgkosten gun ik ze wel. Die vervallen trouwens als ik mijn kadootje persoonlijk kom afhalen. In Emmen, waar anders...

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Speels kapje"