Voor schrijvers, door schrijvers
Speels kapje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 378

Speels kapje

Kijk, mijn fantasietjes reiken aardig ver, maar dit verzin ik dus niet!
Op zoek naar een streetwise mondkapje (als notoire treinreiziger wil ik er zo onderhand wat meer fashionable bij lopen en dat wegwerp exemplaar eindelijk eens weg werpen) belandde ik op de site van de shirtsponsor van een eredivisieclub. Naast 'makkelijk speelgoed' doen ze blijkbaar ook in corona accessoires. Van de nood een deugd maken, ik hou ervan.
 
Mijn oog valt op een zwart, sexy glimmend kapje met een speels ringetje op mondhoogte. Leuk hoor. Onder het motto 'nu ik hier toch ben' snuffel ik rustig wat verder in dit gezellige winkeltje. Ik verdiep me graag in voetbalgerelateerde zaken, moet je weten. En het kan maar zo je weggezakte kennis opfrissen, wie weet!
Zo wordt mij enkele muisklikken verderop nogmaals te verstaan gegeven dat ik niet met mijn nagels en tanden aan piemels moet zitten. De eigenaar stelt dat doorgaans niet  op prijs.
 
Gelukkig doet de voetbalsponsor eveneens uit de doeken waar je de trotse bezitter van een piemel wel mee kunt plezieren. Een heel verhaal in een overzchtelijke synopsis. Kom gerust eens kijken, zou ik zeggen.
 
Goed, ik wil binnenkort corona proof rond shinen in het OV, dus ik rond mijn bestelling af. Vooruit, die 4,95 bezorgkosten gun ik ze wel. Die vervallen trouwens als ik mijn kadootje persoonlijk kom afhalen. In Emmen, waar anders...
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 31
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Speels kapje"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!