Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 341

Speel-goed

Ik verbaas me regelmatig over de enorme hoeveelheid speelgoed die onze zesjarige zoon in zijn jonge leventje al verzameld heeft. Maar écht verwonderlijk is het niet: langs mijn kant heeft hij een hele rits oom en tantes (ik heb twee broers en twee zussen) dus met zijn verjaardag tikt dat lekker aan en langs vaders kant is hij enig kleinkind – met alle cadeaus van dien, ook buiten zijn verjaardag (en Pasen, sinterklaas, kerst en nieuwjaar) om. Ergens begrijpen we wel dat je je enige kleinkind flink in de watten wilt leggen, maar toen zijn grootouders zelfs op de verjaardag van mij of mijn echtgenoot ook één (of meerdere) cadeautjes voor zoonlief meebrachten, hebben we toch maar even aan de bel getrokken. Te veel is te veel. Het was op een gegeven moment zelfs zo dat hij, zodra hij ze zag, meteen vroeg of ze een cadeautje voor hem hadden. Dat moet je niet willen. Wij wilden het in elk geval niet.

Bovendien hebben kinderen zoveel speelgoed niet nodig. Ik weet nog hoe mijn zus en ik dolblij waren met een kartonnen doos. We maakten er een gaatje in, deden daar een touwtje door, legden de barbiekleertjes op de bodem, grote zakdoek erover en de barbies konden instappen. En dan de hele woonkamer en keuken door met de ‘boot’. Waren we uren zoet mee.

Ik had ook een My Little Pony. Samen met mijn jeugdvriendinnetje maakten we in het parkje aan het einde van onze straat een hele ranch voor onze paarden met takjes en boomblaadjes. Prachtige herinneringen aan. Meer hadden we niet nodig. Want hoe armoedig zo’n kartonnen doos of paardenstal van bladeren ook mag lijken, wij bezaten wél het grootste goed: fantasie.

Maar ik wanhoop niet, hoor. Want sinds de winter voorbij is, doet onze zoon niets liever dan buitenspelen. En hoewel hij genoeg tractors, kiepwagens en ander buitenspeelgoed heeft, vermaakt hij zich het liefst met takjes, water, stenen en modder. En zodra hij een kartonnen doos in de garage spot, wordt die onmiddellijk in beslag genomen om er een buitenverblijf voor pissebedden, kevertjes en andere insecten van te maken. Hij blij. Wij blij. Zij blij.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Vera Bijma
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 336
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Speel-goed"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!