Connie van Vuuren

Soepzooitje

© Connie van Vuuren op 05.02.2021.

Er staat soep op het menu. Samen met de bewoners ga ik aan de slag. Eerst natuurlijk handen wassen. Nel snijdt de prei en paprika in kleine stukjes. Chris draait balletjes van het gehakt. Hij vindt het maar raar met handschoenen aan. Als ze klaar zijn laat ik het vlees en de gesneden groente in de pan met bouillon glijden. Ik doe er nog wat vermicelli bij en sluit de pan. Even laten trekken en een half uur later is de bouillon een heerlijk gevuld soepje geworden. We krijgen complimenten van de andere bewoners dat het lekker ruikt. Ik schuif zes stokbroodjes de oven in en vraag aan Chris of hij de kruidenboter uit de koelkast wil halen. We hebben met elkaar weer een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst.
 
Terwijl Chris en Nel de tafels dekken roer ik nog even in de soep. Thuis gebruik ik nooit zout, maar hier klagen ze wel eens dat het eten flauw is. Dus toch maar een klein beetje zout in de pan. Niet teveel, want zo gezond is het niet. Ik pak een lepel, want er moet natuurlijk ook even geproefd worden. Op het moment dat de lepel mijn mond bereikt en ik een hap wil nemen is er een blokkade en belandt alles onbedoeld op mijn shirt. Ik schrik, maar tegelijkertijd proest ik het uit. Dat hele verdomde mondkapje vergeten. Chris en Nel die aan komen lopen zien het gebeuren en schieten ook in de lach. De andere bewoners kijken verbaasd op. Wat gebeurt er allemaal in de keuken? Ik doe het vieze kapje waar sliertjes vermicelli aan zitten af en gooi het in de pedaalemmer. Terwijl ik een nieuwe pak komt Nel niet meer bij van het lachen. Ze heeft de grootste lol, slaat zich hard op de knieën en haar gierende uithalen nemen in volume toe. De reactie van Nel neigt naar het manische. Ik herpak me als begeleider en spreek haar duidelijk aan. ‘Genoeg Nel, we gaan eten. Roep jij Janneke maar even.’ Met een stuk keukenrol boen ik mijn shirt weer een beetje schoon en was voor de zoveelste keer mijn handen.
 
Terwijl ik de stokbroden uit de oven haal bedenk ik dat morgen iedereen op de locatie het zal weten van mijn blunder. Daar zorgt Nel wel voor. Zij gaat het in geuren en kleuren rondbazuinen. Wat Nel gelukkig niet weet is dat het al de derde keer is dat het me overkomt. Dat hou ik ook lekker voor mezelf.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  08.02.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Met plezier gelezen, Connie.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  07.02.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik proef de soep gewoon. Lekker en gezellig verhaal.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 514
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Continu verbeteren met kaizen - Bert Teeuwen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.