Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

154 Hits

Publicatie op:
Snoeven

Laatst kwam ik op een feestje waar ik het merendeel van de mensen niet kende. Men vond dat ik mij als vreemdeling moest voorstellen. Dat bracht mij op een idee en tijdens het voorstellen zei ik daarom het volgende:

“Eerst maar even met de deur in huis vallen om misverstanden te voorkomen: Ik heet Visser met de klemtoon op de e. Dan weet je meteen dat ik een Fransman ben ondanks dat ik in Nederland woon. Ik geef toe dat het makkelijker was geweest als ik Pêcheur had geheten. Dan had je direct geweten dat ik uit Frankrijk kom. Maar ja, ik kan het niet helpen dat ik nu eenmaal Visser heet.”

Een gast zei: “Waarom vind jij dit het vermelden waard.”

Ik antwoordde: “Nou misschien weet je het nog niet, maar een naam met een Franse klank maakt meestal meer indruk op mensen dan een oer-Hollandse naam. In gezelschappen roept het vragen op naar je herkomst en vragen ze waar je geboren bent.” 

Gelijktijdig dacht ik: zij weten het niet, maar mijn geboorteplaats verklap ik niet. Dan zou iedereen direct doorhebben dat ik een leugentje vertel om indruk te maken. Wat dat aangaat had ik beter Fanfaron kunnen heten. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Snoeven"

28.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Leuk bedacht!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Single in de supermarkt (354) Izzy van der Horst 19-04-2020

    De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met...

    Lees meer: Single in de supermarkt