Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Maneschijn

| stella Mantel

Ondanks dat ik meestal een goed humeur heb, behalve als ik alleen ben, boodschappen moet doen, mijn zoon en dochter komen eten en ik weet niet wat, mijn haren moet wassen en als de glazenwasser alwéér langs komt om vijf euro te innen, die ik dan niet in huis heb, omdat ik alles met mijn pasje betaal.
Maar goed, voor de rest valt het wel mee.
Alleen.. als het volle maan is, dan is mijn humeur verschrikkelijk! Laatst was het supervolle maan (zo noem je dat, geloof ik) en ik deed niets dan schelden en huilen en mezelf beklagen dat ik me zo beroerd voelde.
Dat was niet leuk. Het sluiten van de gordijnen hielp niet, ook niet het lezen van verontruste stukjes in de krant van arme sloebers die er ook last van hadden. Hoewel, een beetje hielp het wel.
Ik besloot een fles wijn uit de kast te halen. Een dure. Nog van mijn derde huwelijk en dat is al een tijdje geleden...
Ik draaide de kurk eraf, al grienend over verloren dromen. Ik pakte een mooi kristallen glas, schonk het zo vol mogelijk en installeerde me op de bank, met de muziek van Stpefan Hauser op de achtergrond.
Zo, dit moet toch helpen? Ik nam een slok. Prfff, die wijn was bedorven, de smaak was vreselijk. Of zou het van die verdomde maan komen? Ik opende het raam, schold de gele bol verrot, nam een paar pilsjes en dook mijn bed in.


Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 105

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De Coronisten van Absurdistan

Geschreven door Luc Verschuren. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Geen eindexamens dit jaar. Dochter(15) is waarschijnlijk geslaagd op basis van gemiddelden door het jaar heen. Hoe anders is dit zeg? Geen examenstress, niet blokken, niet ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!