Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 216
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Maneschijn

| stella Mantel

Ik heb meestal meestal een goed humeur , behalve als ik alleen ben, boodschappen moet doen, mijn zoon en dochter komen eten en ik weet niet wat, mijn haren moet wassen en als de glazenwasser alwéér langs komt om vijf euro te innen, die ik dan niet in huis heb, omdat ik alles met mijn pasje betaal.
Maar goed, voor de rest valt het wel mee.
Alleen.. als het volle maan is, dan is mijn humeur verschrikkelijk! Laatst was het supervolle maan (zo noem je dat, geloof ik) en ik deed niets dan schelden en huilen en mezelf beklagen dat ik me zo beroerd voelde.
Dat was niet leuk. Het sluiten van de gordijnen hielp niet, ook niet het lezen van verontruste stukjes in de krant van arme sloebers die er ook last van hadden. Hoewel, een beetje hielp het wel.
Ik besloot een fles wijn uit de kast te halen. Een dure. Nog van mijn derde huwelijk en dat is al een tijdje geleden...
Ik draaide de kurk eraf, al grienend over verloren dromen. Ik pakte een mooi kristallen glas, schonk het zo vol mogelijk en installeerde me op de bank, met de muziek van Stefan Hauser op de achtergrond.
Zo, dit moet toch helpen? Ik nam een slok. Bah, die wijn was bedorven, de smaak was vreselijk. Of zou het van die verdomde maan komen? Ik opende het raam, schold de gele bol verrot, nam een paar pilsjes en dook mijn bed in.

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 127

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: ManeschijnEdith E 24-02-2020 14:36
Die drang om naar wijn en bier te grijpen, nee, zoiets dat ken ik niet, maar het gevoel dat alles tegenzit en mislukt met nieuwe maan, volle maan, eclipsen, mercurius rerograde (bewaar me, momenteel tot 9 maart...) ja, dat herken ik maar al te goed.
Ik houd er rekening mee, laat het over me heen komen, trek me terug en laat als het even kan telefoon, mail en alles wat met communicatie te maken heeft (mercurius retrograde >> misverstanden, niet nakomen van afspraken, communicatiesto ornissen, vertragingen) onbeantwoord. Als dat niet helpt dan weet ik het niet meer.
# Heb dankstella Mantel 24-02-2020 16:28
Dank je wel voor je reactie, tot voor kort vond ik dat maangedoe maar onzin, tot het mezelf overkwam. Het is geen onzin.
En dan.. Mercurius speelt ook een rol, interessant maar wel lastig, als ik je reactie lees. Ik ga er maar eens wat meer over lezen. :-)
# RE: Heb dankEdith E 24-02-2020 17:02
Doe dat, Stella. Ik vrees namelijk, dat er best een grond van waarheid in zit.
Desondanks heb ik toch juist tijdens de retrograde op veel 55-jes gereageerd. Benieuwd wat er nu allemaal misgaat of verkeerd wordt opgevat.
Ach, het waait wel weer over. Helemaal met die voortdurende wind de laatste tijd.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Vakantiepret

Geschreven door Eelco Visser. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
De vrouw van het vakantiepark kan het niet laten om haar nieuwsgierigheid te bevredigen. Al doet ze voorkomen dat ze de vraag in opdracht van haar baas stelt moet ze van ha...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

REGEN

04, juni, 2020 Diane Thone
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!