Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 339

Maneschijn

Ik heb meestal meestal een goed humeur , behalve als ik alleen ben, boodschappen moet doen, mijn zoon en dochter komen eten en ik weet niet wat, mijn haren moet wassen en als de glazenwasser alwéér langs komt om vijf euro te innen, die ik dan niet in huis heb, omdat ik alles met mijn pasje betaal.
Maar goed, voor de rest valt het wel mee.
Alleen.. als het volle maan is, dan is mijn humeur verschrikkelijk! Laatst was het supervolle maan (zo noem je dat, geloof ik) en ik deed niets dan schelden en huilen en mezelf beklagen dat ik me zo beroerd voelde.
Dat was niet leuk. Het sluiten van de gordijnen hielp niet, ook niet het lezen van verontruste stukjes in de krant van arme sloebers die er ook last van hadden. Hoewel, een beetje hielp het wel.
Ik besloot een fles wijn uit de kast te halen. Een dure. Nog van mijn derde huwelijk en dat is al een tijdje geleden...
Ik draaide de kurk eraf, al grienend over verloren dromen. Ik pakte een mooi kristallen glas, schonk het zo vol mogelijk en installeerde me op de bank, met de muziek van Stefan Hauser op de achtergrond.
Zo, dit moet toch helpen? Ik nam een slok. Bah, die wijn was bedorven, de smaak was vreselijk. Of zou het van die verdomde maan komen? Ik opende het raam, schold de gele bol verrot, nam een paar pilsjes en dook mijn bed in.

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© stella Mantel
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 271
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Maneschijn"

Geschreven door stella Mantel . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
24.02.20
Feedback:
Die drang om naar wijn en bier te grijpen, nee, zoiets dat ken ik niet, maar het gevoel dat alles tegenzit en mislukt met nieuwe maan, volle maan, eclipsen, mercurius rerograde (bewaar me, momenteel tot 9 maart...) ja, dat herken ik maar al te goed.
Ik houd er rekening mee, laat het over me heen komen, trek me terug en laat als het even kan telefoon, mail en alles wat met communicatie te maken heeft (mercurius retrograde >> misverstanden, niet nakomen van afspraken, communicatiesto ornissen, vertragingen) onbeantwoord. Als dat niet helpt dan weet ik het niet meer.
 • Lezenswaardig:
  60%
 • Passend in deze rubriek:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • stella Mantel 24.02.20
  Dank je wel voor je reactie, tot voor kort vond ik dat maangedoe maar onzin, tot het mezelf overkwam. Het is geen onzin.
  En dan.. Mercurius speelt ook een rol, interessant maar wel lastig, als ik je reactie lees. Ik ga er maar eens wat meer over lezen.
  A
  • Edith E 24.02.20
   Doe dat, Stella. Ik vrees namelijk, dat er best een grond van waarheid in zit.
   Desondanks heb ik toch juist tijdens de retrograde op veel 55-jes gereageerd. Benieuwd wat er nu allemaal misgaat of verkeerd wordt opgevat.
   Ach, het waait wel weer over. Helemaal met die voortdurende wind de laatste tijd.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...