Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 349

Sinterklaasprecentje

Hij staart me wat verwijtend aan, alsof hij zeggen wil: ”Nou, ben je niet blij met mij?”
In zijn rug zit een gleuf. Verspilde moeite, ik kan er eigenlijk niets in kwijt. Bovendien, zelfs al zou ik het wel kunnen, ik weet van tevoren dat het niets wordt. Sparen. Elke keer als ik denk een paar (euro)centen achteruit te kunnen leggen volgt er prompt een onverwachte dringende uitgave.

Bovendien kleeft er nog een nadeel aan een varken van porselein. Ik zal het aan diggelen moeten slaan om aan het geld te komen. Dat is zonde en het gaat tegen mijn principes in. Ik moet er niet aan denken om een varken te slachten, zelfs niet een spaarvarken. Vroeger kreeg ik wel eens spaarpotten van blik met een uitneembare bodem. Veel diervriendelijker en gemakkelijker, maar vooruit met de geit, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, dus ik zwaai enthousiast met het varken in de lucht.  

“Leuk. Dank je wel Sinterklaas!”

Het volgende pakje rammelt. Chocolademunten natuurlijk. Wat anders. Kan ik in mijn spaarvarken gooien.NB: (verscheen oorspronkelijk als Sinterklaaspresentje, een 150 woorden-verhaaltje op 01 december 2018 op microverhalen.nl) 
Opzettelijke creatieve schrijffout: precentje, vanwege het muntgeld


Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Edith E
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 283
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Sinterklaasprecentje"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...