Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

373 Hits

Publicatie op:
Single in de supermarkt

De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met zaadjes. We gaan langzaam door naar het fruit en ik kan maar ternauwernood een botsing met de man voor mij voorkomen. ‘Sorry,’ stamel ik. Met een rode blos op mijn wangen laad ik een zak appels in.

Dan gaan we achter elkaar de bocht om, naar de groenten. Bonen, broccoli, champignons, uien en paprika. Check. De man voor mij heeft nog helemaal niks. Zal hij vrijgezel zijn, wachtend op de kant-en-klaar maaltijden? Dat duurt nog een paar gangpaden.

Weer een bocht verder pak ik een dozijn eieren en twee zakjes met ongezouten noten. Ik probeer mezelf over te halen om ook een zak chips mee te nemen, maar tevergeefs. De man voor me doet het ook niet, dat sterkt me in mijn beslissing.

We slaan nog eens rechtsom en weer linksom. Hoog geconcentreerde fruitsappen en ingeblikte groenten komen voorbij. Ik laat ze aan mijn neus voorbijgaan. De man voor mij ook.

Nu komt het erop aan. De kant-en-klaar maaltijden zijn in zicht. Hij kijkt er niet eens naar. Stomverbaasd sta ik stil achter mijn karretje. Oh, maar wacht eens even. Het laatste gangpad is de afdeling diepvries. Pizza’s, patat, snacks. Kan niet missen. Verheugd wandel ik weer achter hem aan.

De man loopt stoïcijns langs alle vriezers en zet koers naar de kassa. Ik overweeg om hem eraan te herinneren dat hij nog niets in zijn kar heeft en dus niks kan afrekenen, maar de afstand is daarvoor te klein. We gaan in de rij. Hij is al bijna aan de beurt.

‘Schat, reken jij even af?’ Voor de man in de rij staat een vrouw met een volle boodschappenkar. Met een schok komt het besef. De man voor mij is helemaal geen vrijgezel. Verre van. Alleen thuisblijven is zelfs uit den boze. Zonder zijn antwoord af te wachten duwt zijn vrouw de kar naar de uitgang. Een kar vol brood, vers fruit, verse groenten, vlees en fruitsappen. Geen kant-en-klaar. Wel drie zakken chips. Het moet niet gekker worden.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Single in de supermarkt"

20.04.20
Feedback:
Met plezier gelezen!
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig