Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Single in de supermarkt

| Izzy van der Horst

De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met zaadjes. We gaan langzaam door naar het fruit en ik kan maar ternauwernood een botsing met de man voor mij voorkomen. ‘Sorry,’ stamel ik. Met een rode blos op mijn wangen laad ik een zak appels in.

Dan gaan we achter elkaar de bocht om, naar de groenten. Bonen, broccoli, champignons, uien en paprika. Check. De man voor mij heeft nog helemaal niks. Zal hij vrijgezel zijn, wachtend op de kant-en-klaar maaltijden? Dat duurt nog een paar gangpaden.

Weer een bocht verder pak ik een dozijn eieren en twee zakjes met ongezouten noten. Ik probeer mezelf over te halen om ook een zak chips mee te nemen, maar tevergeefs. De man voor me doet het ook niet, dat sterkt me in mijn beslissing.

We slaan nog eens rechtsom en weer linksom. Hoog geconcentreerde fruitsappen en ingeblikte groenten komen voorbij. Ik laat ze aan mijn neus voorbijgaan. De man voor mij ook.

Nu komt het erop aan. De kant-en-klaar maaltijden zijn in zicht. Hij kijkt er niet eens naar. Stomverbaasd sta ik stil achter mijn karretje. Oh, maar wacht eens even. Het laatste gangpad is de afdeling diepvries. Pizza’s, patat, snacks. Kan niet missen. Verheugd wandel ik weer achter hem aan.

De man loopt stoïcijns langs alle vriezers en zet koers naar de kassa. Ik overweeg om hem eraan te herinneren dat hij nog niets in zijn kar heeft en dus niks kan afrekenen, maar de afstand is daarvoor te klein. We gaan in de rij. Hij is al bijna aan de beurt.

‘Schat, reken jij even af?’ Voor de man in de rij staat een vrouw met een volle boodschappenkar. Met een schok komt het besef. De man voor mij is helemaal geen vrijgezel. Verre van. Alleen thuisblijven is zelfs uit den boze. Zonder zijn antwoord af te wachten duwt zijn vrouw de kar naar de uitgang. Een kar vol brood, vers fruit, verse groenten, vlees en fruitsappen. Geen kant-en-klaar. Wel drie zakken chips. Het moet niet gekker worden.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 82

2.55

(De gemiddelde waardering is 2.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: Single in de supermarktDiane Thone 20-04-2020 16:04
Met plezier gelezen!
# RE: Single in de supermarktIzzy van der Horst 20-04-2020 20:04
Leuk te horen!
# RE: Single in de supermarktLieven Vandekerckhove 19-04-2020 22:40
Leuk. Coronatijd, nietwaar? :-)
# RE: Single in de supermarktIzzy van der Horst 19-04-2020 23:28
Bedankt voor uw feedback! Inderdaad, coronatijd. Het beginsel van de anderhalve metermaatschapp ij en het nieuwe normaal. ;-)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Schoolstress

Geschreven door Jane Doo. Geplaatst in Kort verhaal.
      'Mam. Vergeet je niet dat vanavond het tien minuten gesprek is.' Ik ben bezig was in de machine te stoppen en kijk mijn dochter van veertien aan. A...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!