Voor schrijvers, door schrijvers
502 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

132 Hits

Publicatie op:
Sexy monster
Zo, feestdagen achter de rug. De orde van de dagelijkse lockdown kan weer hervat worden. Samen voetbal kijken. Bij de meeste stellen zal het de top 5 van meest romantische onderonsjes niet halen, het is mijn absolute koploper. 
Zoals veel mannen verandert ook 'die van mij' dan in een primitief briesend monster met een bedenkelijk gebrek aan nuance. Vind ik dus bloedsexy. En aangezien de huidige lockdown ons tijd geeft om werkelijke alle competities ter wereld te volgen, siddert huize ons weer van de aantrekkinngskracht. 
 
Alleen al het gegeven dat de oerman des huizes zijn stem tijdens de voetbalkijkerij enkele octaven omlaag brengt (vraag me niet waarom) vind ik om te smullen (vraag me evenmin waarom). Trouwens, verbaal ga ik het sowieso nooit winnen van manlief hoor, want die trekt de meest duistere registers open. 
 
Niet verrassend, maar meestal is de scheidsrechter de klos. In mijn ogen een neutrale activiteitenbegeleider, in die van mijn vriendje op z'n vriendelijkst een 'nichterige thuisfluiter' of een 'blinde flikker die z'n moeder maar moet gaan n...' Goed, oorstrelend is het zelden. Heel soms wel.
 
Zoals die legendarische scheldkanonade richting de Franse arbiter Turpin. De beste man (alleen mijn woorden) wist in 2019 tijdens Ajax - Valencia middels enkele 'discutabele beslissingen' (nog steeds mijn woorden) het Champions League avontuur van Ajax jammerlijk om zeep te helpen. Vriendje brieste dat 'die kuthomo maar een stokbrood in z'n reet moest douwen!' Een Fransman, een stokbrood, begrijpt u wel. Toch nog gelachen die avond.
 
De beste stuurlui slaan ook wel eens een plank mis. Laatst, toen bij Wolverhampton - Chelsea (u weet wel, uit Londen) laatstgenoemde club onvergeeflijk onrecht werd aangedaan, moest de scheids van dienst maar es 'met z'n hoofd tegen de Big Ben aan lopen.' Ging mij dus te ver, heb ik 'm duidelijk gemaakt ook. Let op: 'De Big Ben staat in Londen hoor, weet je hoever dat lopen is vanaf Wolverhampton?' 's Mans weerwoord: 'Hij kan vast wel met de spelersbus van Chelsea mee.' Overal antwoord op. Zoooo sexy.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Sexy monster"

04.01.21
Feedback schrijfkwaliteit
Heel komisch Tryntsje!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Anderhalve meter (415) Dorine Van der Marel 23-04-2020

    De bloemblaadjes van de blauwe regen liggen als een plakkerige, natte derrie op de groene, waaiervormige bladeren van de palm die onder de pergola op het terras staat. Het hele terras is zo...

    Lees meer: Anderhalve meter