Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

398 Hits

Publicatie op:
Seks is gratis
Slechte titel, weet ik, maar ik heb wel je aandacht.
Het gaat erover dat bijna alles wat leuk en mooi is geld kost. Maar seks is dus gratis. In principe, zolang je er geen beroepskracht bij betrekt. Met je partner bijvoorbeeld. Of een andere vrijwilliger. Of alleen, ook best. Je hebt het leuk, lekker, gezellig, knapt er van op. En het kost fucking nakko!
In tegenstelling tot bijvoorbeeld dat kopje koffie naderhand.
 
Ga maar na, seks is in feite direct consumeerbaar. Hoef je niet eerst voor naar de winkel, altijd zoeken, want ze veranderen de opstelling elke week, in de rij bij de kassa, afrekenen, naar huis, apparaat instellen, genoeg water erbij, door laten lopen, inschenken, beetje afkoelen en daarna pas consumeren...als je dan nog zin hebt tenminste. 
 
Begrijp me goed, ik vind koffie geniaal. Volkomen terecht dat ik ervoor moet betalen, met alle plezier. Daarom blijf ik wat argwanend omtrent gratis seks. Het klopt niet. Zal mij niet verbazen als er ooit eens een gepeperde nota op de deurmat ligt. Te betalen aan de Dienst Genotsgelden, die daar op zijn beurt weer algemene 'genotsprojecten' mee financiert (niks vragen verder). Veel mensen zullen die rekening weg gooien, maar dan ken je de Dienst Genotsgelden nog niet! Die komen namelijk te hooi en te gras langs, snuffelen in je slaapkamer of andere locaties waar de genoten diensten logischerwijs plaatsgevonden kunnen hebben..
 
Klinkt als een scene uit Jiskefet, maar dat ga je niet grappig vinden hoor. Dus als die roze (?) envelop op je mat ligt, betaal gewoon en stel geen vragen. Scheelt een hoop stress. En als iets een libidokiller is...

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Seks is gratis"

23.08.20
Feedback:
Leuk!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig