1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Schrijfwerk

Publicatie op: 21-07-20

Eelco Visser

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Schrijfwerk

313 Hits.

Dagenlang heb ik zitten staren naar onbeschreven bladen. Het eerste woord wilde maar niet komen. Vandaag lukt het mij om de eerste bladzijden van mijn nieuwe schrijfcahier te bezoedelen. Want schrijven wil en zal ik, zelfs als mijn hoofd, pols en hand het een beetje af laten weten. 

Losse gedachten heb ik vanochtend aan het papier toevertrouwd. Zo is het begonnen. Maar om meer te schrijven heb je een onderwerp en inspiratie nodig. Mijn naaste omgeving helpt mij daarbij. Het is vakantie en voor mijn kinderen het moment om badmintonrackets uit de hoes te halen. Nu duik ik regelmatig weg voor een overvliegende, blauwe shuttle die tijdens het badmintonnen van mijn kinderen uit de koers is geraakt. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat zij zichzelf nog in de hand kunnen houden en al sprintend, om de shuttle te halen, niet op mijn schoot belanden. Nu de tijd van ‘op schoot’ al ver achter mij ligt, kan mijn lijf dat niet meer aan. Ook de rondvliegende kleding waarvan ze zich al spelend ontdoen, stoort mij niet. Het maakt het verschil tussen fysieke arbeid en denkwerk duidelijk. Terwijl mijn kinderen zich in het zweet werken, zit ik al klappertandend op mooie zinnen te broeden. Voor mij gaat pas vanavond het zweten beginnen als na het schrijven het schrappen volgt. Want dat is wat schrijven is: een hobby en een ‘werk’woord.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.07.20
Feedback:
Prachtig geschreven over het schrijven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 25.07.20
  Leuk geschreven en herkenbaar Eelco! Met zoveel prikkels om je heen valt schrijven overdag niet mee. Vaak nachtwerk, ook bij mij.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
764
Lezen?
Column
IC-plekken
670
Lezen?