Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 345

Schrijfwerk

Dagenlang heb ik zitten staren naar onbeschreven bladen. Het eerste woord wilde maar niet komen. Vandaag lukt het mij om de eerste bladzijden van mijn nieuwe schrijfcahier te bezoedelen. Want schrijven wil en zal ik, zelfs als mijn hoofd, pols en hand het een beetje af laten weten. 

Losse gedachten heb ik vanochtend aan het papier toevertrouwd. Zo is het begonnen. Maar om meer te schrijven heb je een onderwerp en inspiratie nodig. Mijn naaste omgeving helpt mij daarbij. Het is vakantie en voor mijn kinderen het moment om badmintonrackets uit de hoes te halen. Nu duik ik regelmatig weg voor een overvliegende, blauwe shuttle die tijdens het badmintonnen van mijn kinderen uit de koers is geraakt. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat zij zichzelf nog in de hand kunnen houden en al sprintend, om de shuttle te halen, niet op mijn schoot belanden. Nu de tijd van ‘op schoot’ al ver achter mij ligt, kan mijn lijf dat niet meer aan. Ook de rondvliegende kleding waarvan ze zich al spelend ontdoen, stoort mij niet. Het maakt het verschil tussen fysieke arbeid en denkwerk duidelijk. Terwijl mijn kinderen zich in het zweet werken, zit ik al klappertandend op mooie zinnen te broeden. Voor mij gaat pas vanavond het zweten beginnen als na het schrijven het schrappen volgt. Want dat is wat schrijven is: een hobby en een ‘werk’woord.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 75
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Schrijfwerk"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
23.07.20
Feedback:
Prachtig geschreven over het schrijven!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 25.07.20
    Leuk geschreven en herkenbaar Eelco! Met zoveel prikkels om je heen valt schrijven overdag niet mee. Vaak nachtwerk, ook bij mij.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...