SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Schrijfsport

Publicatie: | Robert Beernink
De Olympische Spelen zitten erop, na ruim twee weken vol onvoorstelbare topprestaties, ultieme euforie, diepe ontgoocheling en verbijsterende levenslessen. Stuk voor stuk fantastische verhalen.
De sporters zijn naar huis, bereiden zich voor op een volgend piekmoment. Schrijvers schuiven weer achter hun bureau. De literaire elite kneedt de geest om nooit eerder ervaren dimensies van tijd, afstand en schoonheid te boetseren, terwijl de lectuurliga achteroverleunt en de pen aanstuurt vanuit haar basale drijfveren: passie, emotie en plezier.
De vakjury oordeelt, maar de volksjury heeft altijd gelijk. Waarom? Het overgrote deel van de boeken dat geschiedenis schrijft, gaat immers over sport!
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties op dit artikel:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.