Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 364

Sandaal op het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout in Den Haag proef ik een zweempje intimiderende historie in de lucht, alsof de straat wil zeggen: Pas op bezoeker! Ik ben niet zo maar een straat. Weet je wel dat ik vroeger Cour de Napoléon heette? Dat hier Leentje Lotje leerde lopen en de Haagse Hopjes werden uitgevonden? Bedenk wel dat in mijn Hotel des Indes de groten der aarde hebben overnacht! Genoeg geschiedenis dus om je onbeduidend en klein door te voelen.
In die gemoedstoestand ontmoette ik haar! Een fraaie hooggehakte elegante damessandaal. Zo maar eenzaam op het trottoir niet ver van een imposante huisdeur. Ze lijkt in de steek te zijn gelaten door de bevallige voet die zij tot voor kort nog liefdevol bekleedde. Zij heeft een verhaal. Zoveel is mij wel duidelijk, maar welk? Ze mankeert niets en straks maakt de stadsreiniging een onverdiend roemloos einde aan haar bestaan. Dat mag niet gebeuren. Niet hier. Niet aan de Lange Voorhout. Ik moet haar recht doen door te verhalen over de zonder twijfel heroïeke scene die vooraf ging aan onze ontmoeting. Onwetend van haar verhaal voel ik aan dat er maar één passende versie van kan zijn.
Een keurige Haagse, aan de slapen licht grijzende, middelbare heer heeft na een middagje wit wijnen in Des Indes zijn in een fleurig zomertoiletje gestoken dame in een daad van zonnige nazomerliefde over de drempel van hun deftige woning getild. ‘Oh Alfred, mijn sandaal!’, had ze nog geroepen, maar hij had haar niet meer gehoord en haar onmiddellijk in de echtelijke sponde getild om, zo dacht hij stout Simplisties, zijn ‘moyenne qua kieren’ eens geducht op te vijzelen. Voor zo’n liefdesdaad offert een sandaal zich vanzelfsprekend op…
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Martin Reekers
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 71
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Sandaal op het Lange Voorhout"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
27.09.20
Feedback:
Origineel verhaal, leuk!
Grammatica & Spelling:
Goed
Passend in deze rubriek:
Ja
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.09.20
Feedback:
Geestig geschreven, leuk!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Martin Reekers 22.09.20
    Dankjewel Annemarie

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!