Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

146 Hits

Publicatie op:
Rotterdams
Goos, hoe ist nouw? Met je wijfie ook?
Ik zweert het, die matenaaier schijnt dus iets door te hebben gezegd aan hem ze wijf. Echt, ik maak geen grappie. Dus die andere gozer
helemaal uit ze stekker. En toen woutie ene er openeens vanuit lopen met zo’n smoelgezicht. Dat gingt 'm niet meer worre natuurlijk.
En dan dat mokkel van hem, die is helemaal van d’r padje af door te denken dat hij het wel effetjes zou gaan terug omruilen voor ze maar in tegendeels jonge. Hij is dus mooi die van ze eigen gaan terugontvangen en ze wijf had noppes, lachen man.
Maar ja, deze week koopte ik nog een paus-partout kaart voor in de Kuip van die malloten. Blijken het valse in geschriftenlijk te wezen! Wor je mooi genaaid waar je bij sta. Dus ik buiten rondjes gaan lopen te wandelen en zoeken. Maar ja die vale paardenkop was ‘m natuurlijk al lang gepeerd met die andere gast en mijn geeltje in ze zak.
Dus ik eindigt weer waar ik overnieuw aan was begonnen, je weet toch, ja toch, niet dan. En toen was ik er helemaal klaar mee, echt hoor niet te zuinig.
Maar ouwe pik van me, ik gaat hange, kennie naar jou gezeik gaan zitten lopen luisteren.
Laterzzz

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Rotterdams"

04.11.20
Feedback:
Haha, leuk hoor, dat Rottûrdams.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig