Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

440 Hits

Publicatie op:
Room with a landlord
Op reis naar Noorwegen, Trondheim en omstreken om juist te zijn. Op het laatste nippertje nog een kennis uitgenodigd om mee te gaan,kwestie van " gedeelde vreugd..bla bla.." weet je!

Even vermelden dat hotels aan mij niet besteed zijn wegens teveel 'eenheidsworst' en daarom hou ik het bij Airbnb, tot op heden geen klagen over de formule.

Tot hiertoe...

Afin,

Klagen is veel gezegd maar...

Had een, volgens de foto's, mooie stek gevonden ergens dicht bij Ålesund, een appartement met een bangelijk uitzicht op de fjord. De gastheer, éne Nick, leek vriendelijk en behulpzaam.

Dus, ergens halverwege onze vakantieweek kwamen we daar aan en het bleek al gauw dat én onze gastheer nergens te bespeuren viel én dat hij ook telefonisch onvindbaar was. Bijgevolg geraakten we niet verder dan de voordeur.

Dan maar één van de buren lastiggevallen, die dame foeterde dat het iedere keer " van dat " was maar kwam toch te weten dat de sleutel onder de mat lag.
Eenmaal binnen wachtte er een verrassing: het appartement was bewoond...kleren in de kast, eten in de frigo en overal persoonlijke spullen zoals scheerschuim in de badkamer.

Een akelig gevoel van huisvredebreuk stak de kop op.

Maar een nota met aanwijzigingen stelde ons gerust, we werden verwacht. Al was die nota nu niet echt van de leuke soort, het was een opsomming van met welke doekjes er gepoetst moest worden...een geel doekje voor de badkamer, een rose voor het toilet en ga zo verder.

En toen kreeg ik een berichtje van onze Nick.
Of we goed aangekomen waren? Ja? Super! Om 23 uur ging hij thuiskomen wist hij nog te melden.

Hier zaten we van de hand Gods geslagen, ik had dus een appartement compleet met huisbaas geboekt. Niet echt iets waar we op zaten te wachten. En wat eigenlijk ook niet de gewoonte was.
Allerlei wilde scenario's kwamen aan bod, het ging zo een vent zijn die....ja, die wat?...De spanning steeg naarmate het later werd.

En om klokslag 23 deed hij zijn intrede, een leuke jonge man die dirigent bleek te zijn en voor zijn werk al jaren in Noorwegen woonde, die trouwens ook nog een landgenoot was.

Hij wou ons al direkt iets sterkers aanbieden dan koffie of thee maar dat werd afgewimpeld, zo gerust waren we nu toch ook weer niet!

We mochten kiezen in welk bed we gingen slapen, hij zag er geen graten in om het logeerbed te nemen maar alles bij mekaar was het toch een eigenaardige ervaring zo'n" Room with a landlord "

En in het vervolg?? Liefst zonder landlord!!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Room with a landlord"

© Diane Thone
27.12.19
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel