Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 470
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Roest
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 242

In de tuin lees ik zittend onder de parasol ‘Roest’ van Jakub Matecki. Op de achtergrond hoor ik de spelende kinderen van de buren en in mijn ooghoek zie ik mijn vrouw vanuit de keuken de tuin inlopen. Zij ziet er stralend uit in haar gele zomerjurk.

“Ik ga even deze kaart op de post doen hoor,” zegt ze terwijl zij een groene enveloppe omhoog houdt. 

Na een half uur raak ik ongerust. Een half uur nodig hebben om een brief op de bus te doen terwijl de brievenbus twee straten verderop staat... Het zal toch niet het verhaal zijn van de vrouw die de brief op de post deed en nooit weer terugkwam? Heb ik iets verkeerd gedaan? Ik leg mijn boek op tafel en ga op pad richting de brievenbus. Terwijl ik door de brandgang loop hoor ik kinderen die in een badje springen. Mijn vrouw is in geen velden of wegen te bekennen. Ik besluit in de tuin af te wachten op wat er komen gaat en drink een alcoholvrij biertje. Na bijna een uur hoor ik lachen bij het tuinhek. Mijn vrouw komt als een verzopen kat de tuin in. De brede lach op haar gezicht verraadt plezier. 

“Zo het duurde even. Ik was beland op strand Gardena van Truus en kon het niet laten,” zegt ze terwijl ze haar haren boven mij uitschudt.
Verroest, denk ik. Ik de zon, zij het water en samen een zee van tijd. We zijn een goed duo.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Roest"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(209)
10 commentaren
43 nuttige stemmen.
11.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Sympathiek verhaal. Met plezier gelezen.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart